• Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Horeca en Food Jobs
    • Vacature toevoegen
    • Mijn vacatures
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Abonneer je gratis
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Kennisbank

5 slimme tips om kinderen te verleiden tot een portie vis en recepten op kindermaat

Horeca Webzine by Horeca Webzine
13/11/2020
in Kennisbank, Recepten, Tips
0
5 slimme tips om kinderen te verleiden tot een portie vis en recepten op kindermaat
21
SHARES
143
VIEWS

Kinderen en vis zijn niet altijd de beste maatjes. Met deze slimme tips en recepten kunnen ze toch de smaak te pakken krijgen van een portie vis. Vanaf nu hoor je enkel nog ‘Mmmmmh, vis!’ aan tafel. 

Waarom lusten kinderen geen vis?

Iets niet lusten of iets niet lekker vinden komt voor in verschillende gradaties. Soms vinden mensen smaak, geur of uiterlijk niet aantrekkelijk en vermijden ze een voedingsmiddel. Ook komt het voor dat mensen letterlijk moeten kokhalzen of zelfs overgeven bij de gedachte alleen al iets dat ze iets zouden moeten eten. En die reactie blijkt terug te voeren op twee achterliggende redenen: sociale of biologische voedselafkeer.

Ook genen spelen een rol. Wetenschappelijk is bewezen dat er drie soorten ‘proevers’ te onderscheiden zijn: superproevers, nonproevers en normale proevers. De superproevers blijken door hun genetische opmaak vooral gevoelig voor bittere smaken. Voor hen smaken broccoli of spruitjes vies bitter. Geurgenen bepalen onafhankelijk van cultuur of omgeving of mensen de geur van bijvoorbeeld schimmelkaas lekker of juist vies vinden.

Bij kinderen is nog een opvallend aspect van voedselafkeren en de ontwikkeling daarin zichtbaar. Kinderen lusten in eerste instantie eigenlijk niets. Ook Uprichard stelt in haar onderzoek vast dat de meeste voedselafkeren samenhangen met jeugdherinneringen. Kinderen zijn kieskeurig, is dan ook de heersende opinie. Daar groei je overheen. Of je went er later in je leven aan.

5 tips om kinderen te verleiden tot een portie vis

  1. Hou er rekening mee dat kinderen vaak niet iets van de eerste hap lusten. En dat geldt zeker ook voor vis. Blijf het daarom geregeld aanbieden om te proeven, eventueel in een andere vorm. Pas na gemiddeld acht tot negen keren proeven, herkennen en waarderen kinderen een nieuwe smaak. 
  2. Samen koken is een goede manier om nieuwe smaken te leren ontdekken. Wat ze zelf mee hebben bereid, zullen ze achteraf ook makkelijker proeven. En geef de gerechten ook een leuke naam. Met een ‘Potje piraat’ heb je gegarandeerd hun aandacht.
  3. Kies voor filets of moten zonder graten.
  4. Camoufleer vis met een aantrekkelijk jasje: bv. gepaneerd, in bladerdeeg, in de vorm van balletjes of een hamburger, in een taco, met tomatensaus, in een lekker wokgerecht,…
  5. Combineer vis met producten waar kinderen dol op zijn: bv. met puree, met appelmoes of ander fruit, met worteltjes, met spaghetti, in lasagne, op pizza…

Visrecepten op kindermaat

Op zoek naar lekkere en kindvriendelijke recepten met vis? Met onderstaande recepten heb je stuk voor stuk toppers beet.

Fishsticks van pladijs

vis voor de kinderen Horeca Webzine

Benodigdheden

600 g pladijsfilets, 100gr bloem, 2 eiwitten, 100gr broodkruim (wit), 400gr witloof, 1 appel, sap van 1 citroen, 2 eetlepels rozijnen, 5 eetlepels mayonaise, 1 eetlepels honing, 2 eetlepels gehakte peterselie, peper en zout 

Lees ook:

5 fabels en feiten over varkensvlees

Vis van de maand april 2021: vlaswijting, verre neef van de kabeljauw

Bereiding

  1. Dep de vis droog en kruid de filets met peper en zout.
  2. Doe de bloem, losgeklopte eieren en broodkruim in drie aparte kommetjes.
  3. Wentel de visfilets eerst in de bloem, dan in het ei en als laatste door het broodkruim. En druk zachtjes aan.
  4. Snij de bittere kern uit het witloof en snij het fijn.
  5. Spoel de appel, verwijder het klokhuis. Snij die in brunoise. En besprenkel er citroensap over.
  6. Meng de mayonaise met de honing, de gehakte peterselie, rozijnen en kruid met peper en zout.
  7. Meng de saus met het witloof en de appelstukjes.
  8. Frituur de stukken vis 4 à 5 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. En laat uitlekken op keukenpapier.  
  9. Serveer de fishsticks samen met het witloofslaatje en verse frietjes.

Meer recepten met vis voor kinderen

  • Potje piraat: gratin van schelvis met spinazie en gekookt eitje
  • Taco’s met tongschar
  • Hondshaai zoetzuur met nasi goreng
  • Nog meer recepten

Bronnen en foto’s: Lekker van bij ons, Foodlog, Gezondheidenco.nl


Deel dit blogartikel! Ken jij andere professionals die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel leuk vinden als je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Dank je wel!

Tags: hobbykokhoreca-uitbaterhorecamedewerkerreceptentipsvisweetjes
Share21TweetShare
premium partner chef's food products (2)
premium partner pH-20
premium partner keurslager
miikitco partner horeca webzine (2)
premium partner pH-20
premium partner royal teas geluwe
premium partner weyn's honing
Previous Post

Madame Cocotte: een no-nonsense feestlocatie en traiteurdienst

Next Post

Een fout gemaakt? 6 tips om die recht te zetten.

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
Een fout gemaakt? 6 tips om die recht te zetten.

Een fout gemaakt? 6 tips om die recht te zetten.

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Wens je vanaf 1 mei ook dagelijks 1 exclusief nieuwsbericht te ontvangen via WhatsApp, geef dan je telefoonnummer.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

varkensvlees keurslager

5 fabels en feiten over varkensvlees

16/04/2021
IYFV 14 andijvie groenten en fruit frank fol

#IYFV2021: andijvie, goede bron van vitamine A en foliumzuur

15/04/2021
Vis van de maand vlaswijting pollak Patrick Caignau (1)

Vis van de maand april 2021: vlaswijting, verre neef van de kabeljauw

14/04/2021
leveranciers-plan-Horeca-Webzine-

Een financieel plan maken doe je aan de hand van deze 4 stappen

13/04/2021
Raw Food. Wat is het? Weetjes en meer dan 100 recepten.

Raw Food. Wat is het? Weetjes en meer dan 100 recepten.

13/04/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine online magazine open petitie uitbaters

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Horeca en Food Jobs
    • Vacature toevoegen
    • Mijn vacatures
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Abonneer je gratis
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.