Dankzij Scheeweghe nu ook heerlijke afhaalgerechten in Oostkerke

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
scheeweghe diksmuide horeca webzine (2)

Dimitri Descamps en Annelies Borra runnen sinds het najaar van 2016 het gekende restaurant Scheeweghe in Oostkerke, een deelgemeente van Diksmuide. Als klein en gezellig restaurant wordt er in betere tijden dagelijks gezorgd voor verse vis of een stevige côte à l’os op je bord. Sinds halfweg november kan je er nu een mooi aanbod gerechten en menu’s afhalen voor thuis in je bubbel. Maak kennis met het nieuwste lid van mārie, onze community van gezellige horecazaken, waar je als abonnee van Horeca Webzine de komende weken kans maakt op een ‘gastro mārie bon’.

Diksmuide

Wie vandaag de driehoek tussen de Noordzee, Frankrijk en het Houtland bezoekt, vindt een nagenoeg ongeschonden stukje Vlaanderen terug. Natuurlijk zijn er de littekens van de Grote Oorlog en werd een en ander minutieus heropgebouwd, maar de klemtoon ligt vergrendeld op authenticiteit. 

De volksaard werd goed bewaard en de vele charmes gekoesterd. Na een bezoek aan de historische stadjes zoals Ieper, Poperinge, Veurne en Diksmuide is het onthaasten op de fiets.

De stad Diksmuide is de grootste gemeente in West-Vlaanderen en is samengesteld uit 15 kleine idyllische dorpjes zoals Oostkerke waar restaurant Scheeweghe is gelegen.

Kaart Westhoek Diksmuide scheeweghe

Dimitri en Annelies

Koken is een passie die Dimitri al van jongsaf heeft. “Ik leerde de stiel al doende bij de Abdijhoeve in Oudenburg. Vijftien jaar lang heb ik er gekookt en nadien week ik uit naar Oostende. Mijn laatste werkplek was restaurant Faro”, vertelt Dimitri.

“Mijn vrouw Annelies volgde een opleiding aan de hotelschool in Oostende en heeft ondertussen jarenlange ervaring in de horeca. Ze is de dochter van de zaakvoerders van de vroegere vishandel Scampi in Oostende. Een eigen restaurant hebben, was een droom die is uitgekomen.”

roken scheeweghe diksmuide Horeca Webzine

Roken

Dimitri en Annelies leggen hun klanten in de watten met verse vis- en vleesgerechten volgens het seizoen.

Maar restaurant Scheeweghe is ook gekend voor het roken van vlees en vis om zo een authentieke smaak te bekomen.

“Ik leerde het zelf bij Jan Breydel in Roksem. Ik rook mijn vis en vlees allemaal zelf en heb me in de jaren daarop verder toegelegd”, legt Dimitri ons uit.

partner van den bossche pasta wijnen
- ADVERTENTIE -

Interieur Scheeweghe

Toen Dimitri en Annelies het restaurant pand zagen in 2016, waren ze er meteen aan verslingerd. De vorige uitbaters, Piet Gysel en Veerle Raman, bouwden het en openden in 2005 het restaurant. Piet moest de zaak om gezondheidsredenen overlaten. 

Het landelijke karakter van de zaak is een enorme troef en past perfect bij de omgeving. De naam van het restaurant verwijst naar het gehucht Scheeweghe waar het gevestigd is.

scheeweghe diksmuide interieur

Menukaart

Op de menukaart staan heel wat klassiekers zoals garnaalkroketten, oesters, een halve en natuurlijk huisgerookte zalm met toast en garnituur als voorgerecht. 

Verder vind je op de menukaart zeetongrolletjes met wintergroentjes, paling op grootmoeders wijze, vispannetje met grijze garnalen, kreeft thermidor, kreeft belle-vue of  hertenfilet met poivradesaus. 

Afhaalgerechten 

Sinds vrijdag 20 november zijn Dimitri en Annelies ook gestart met afhaalgerechten in Scheeweghe. 

Als je één dag voordien bestelt, kan je iedere dag tussen 11 en 14u of op een afgesproken de specialiteiten van Scheeweghe afhalen. 

Paling op grootmoeders, scampi’s in currysaus met fijne groentjes en rijst, vispannetje met garnalensaus en puree, stoofpotje van everzwijn met seizoengroentjes en dauphinoise aardappelen, filet van hert in rodewijnsaus met  wintergroentjes en dauphinoise aardappelen, caeser salade met huisgerookte kip en huisgerookte zalm per 100gr zijn maar enkele van de mogelijkheden in het aanbod. 

Uitnodiging voor abonnees  

Dimitri en Annelies, de eigenaars van het restaurant Scheeweghe werden met plezier lid van mārie, onze community van gezellige cafés, tavernes, tearooms, bistro’s, brasseries, restaurants, feestzalen, cateringbedrijven en hotels. 

Naar aanleiding van hun lidmaatschap nodigen ze in de komende weken vier abonnees van Horeca Webzine uit om kennis te maken met hun casual dining restaurant.

Abonneer je nu, en misschien win je komende zaterdag al een ‘gastro mārie bon’ om te spenderen bij Dimitri en Annelies van Scheeweghe of bij een ander lid van de community.

mārie scheeweghe restaurant

gastro mārie bon

Deze unieke cadeaubon is online te koop via de webshop van Horeca Webzine en heeft een waarde van €25. Bij een aankoop van een ‘gastro mārie bon’ wordt die via mail naar jou gestuurd zodoende je die kan uitprinten en verzilveren in de horecazaak van je keuze.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten