Een restaurant beschuldigd van seksisme omdat het steaks van 225gr verkoopt voor vrouwen

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

“Ladies steaks”, lees kleinere steaks voor vrouwen. Het gerecht in kwestie, aangeboden door de Manhattan Bar and Grill in Liverpool, wordt vandaag beschuldigd van seksisme.

225gr

Dat is het gewicht van de biefstuk die controverse veroorzaakt in Liverpool. De reden? Het gerecht, aangeboden door de Manhattan Bar and Grill, wordt “ladies steak” oftewel “steak voor vrouwen” genoemd, zoals foodblogger Vicky M Andrews zag.

Het gerecht leidde al snel tot debat in de commentaren op de sociale media. Sommigen zeggen dat dit helaas het #LadiesMenu herinnert; je weet wel, menukaarten zonder vermelding van de prijs, omdat de mannen het geld beheersen. “Het moet gewoon ophouden, ook in de Manhattan Bar and Grill”, volgens anderen.

“Maar het idee van een kleinere steak is goed voor mens en planeet”, reageerde de politieke analist Kent Buse op de beschuldiging van seksisme.

Een restaurant beschuldigd van seksisme omdat het steaks van 225gr verkoopt voor vrouwen

Misschien een beetje te grof

Op vraag van The Telegraph zei Karl Hassan, directeur van het restaurant, dat het gerecht goed werd ontvangen door zijn klanten. “We hebben veel vrijgezellenfeesten en klanten en we hebben talloze klachten ontvangen dat onze steaks veel te groot zijn. Dus vroegen we onze leverancier om ons in plaats daarvan kleinere onderdelen te sturen.”

Onze mening

Degenen die een kleiner stuk vlees willen eten, zijn zeker niet alleen vrouwen. Misschien moet het restaurant gewoon een andere naam kiezen voor deze steak.


Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!


Bron: 7/7

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten