Dit zijn de redenen waarom de horeca zo vaak boos is in 2021

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.243 abonnees.

boos horeca nederland

‘Woest.’ ‘Slachtoffer.’ ‘Onacceptabel.’ ‘Gestraft.’ Leg wat reacties van de horeca naast elkaar, en meteen wordt duidelijk dat de sector allesbehalve tevreden is met het coronabeleid van de regeringen, en dit zowel in België als in Nederland.

Nederland

Ook nu weer. De branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) meldde voor dit weekend al dat honderden cafébazen en restauranteigenaren niet van plan zijn zich te gaan houden aan de nieuwste restrictie: gasten controleren op hun bewijs van vaccinatie, herstel of negatieve test.

In Nijmegen werd een restaurant dit weekend daarom gesloten. 

En het ziet er somber uit. Zo eindigen de steunmaatregelen van de overheid 1 oktober. Ook het vertrek van demissionair staatssecretaris Mona Keizer is een tegenvaller voor de sector. Zij kwam binnen het kabinet op voor de horecabelangen.

Horeca wordt zwaarder gestraft

De horeca wordt zwaarder gestraft dan andere sectoren, vindt Robèr Willemsen, voorman van KHN. “Daarom gaan we er soms inderdaad met gestrekt been in”, zegt hij. “Maar helemaal ontevreden met het coronabeleid? Nee, dat is de sector ook weer niet.”

Boos

Tot aan de tweede lockdown was horecavoorman Robèr Willemsen te spreken over de samenwerking met de overheid. Dat de horeca sindsdien vooral boos is, vindt hij niet meer dan terecht. LEES MEER.

Bron: Trouw.nl 

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights