Wortelcarpaccio met platte kaas, gekonfijte gember en komkommerbloemen

0
VIEWS
BeoordelingMoeilijkheidBeginner

Wortelen zijn eigenlijk het hele jaar door vlot verkrijgbaar. De peen moet stevig zijn en een fraaie oranje kleur hebben. Kijk bovendien of ze geen aangetaste plekken vertonen.

Voor 4 personen
 2 stukken gekonfijte gember
 sap van 1 limoen
 zwarte peper van de molen
 zout
 125 gr witte kaas
 15 gr komkommerbloemen
 enkele bieslookstengels
Maak de carpaccio
1

Schil de wortelen

2

Snij de wortelen in héél fijne plakjes met de mandoline.

3

Snij de gekonfijte gember fijn.

4

Meng de wortelschijfjes met de gekonfijte gember, olijfolie, limoensap, zwarte peper van de molen en zeezout.

Afwerking
5

Strijk met een lepel de platte kaas over 4 borden.

6

Verdeel hierover de carpaccio van wortelen en werk af met de komkommerbloemen en de bieslook.

Tip
7

Bloemen ze zijn mooi, maar ook lekker! Ze brengen parfum, smaak en kleur op het bord. Belangrijk is om er subtiel en goed overwogen te werk mee te gaan.

Een grote bloem op een bord leggen, doe je niet.

Gebruik kleine bloempjes of de blaadjes van bloemen zodat ze echt deel uitmaken van de totale (smaak)ervaring.

Maak kennis met de Chef

frank fol chef recepten (1)Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.

Frank Fol deelt tijdens het 'Internationale Jaar van Groenten en Fruit 2021' via Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten van 52 soorten groenten en fruit.

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen
 2 stukken gekonfijte gember
 sap van 1 limoen
 zwarte peper van de molen
 zout
 125 gr witte kaas
 15 gr komkommerbloemen
 enkele bieslookstengels

Stappenplan

Maak de carpaccio
1

Schil de wortelen

2

Snij de wortelen in héél fijne plakjes met de mandoline.

3

Snij de gekonfijte gember fijn.

4

Meng de wortelschijfjes met de gekonfijte gember, olijfolie, limoensap, zwarte peper van de molen en zeezout.

Afwerking
5

Strijk met een lepel de platte kaas over 4 borden.

6

Verdeel hierover de carpaccio van wortelen en werk af met de komkommerbloemen en de bieslook.

Tip
7

Bloemen ze zijn mooi, maar ook lekker! Ze brengen parfum, smaak en kleur op het bord. Belangrijk is om er subtiel en goed overwogen te werk mee te gaan.

Een grote bloem op een bord leggen, doe je niet.

Gebruik kleine bloempjes of de blaadjes van bloemen zodat ze echt deel uitmaken van de totale (smaak)ervaring.

Wortelcarpaccio met platte kaas, gekonfijte gember en komkommerbloemen
Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.