Veldsla met appel, geraspte raap en aardappelschijven met shiraz-zeezout

0
VIEWS

BeoordelingMoeilijkheidBeginner

Veldsla heeft een heerlijke, nootachtige smaak en wordt vaak met andere slasoorten gecombineerd, door pastasalades en warm bereid in vlees- en visgerechten. Door zijn uiterlijke is veldsla ook een fraaie decoratie op het bord.

Voor 4 personen
 1 kleine raap, geschild en geraspt
 2 groene appelen
 10 bieslook
 rode wijnazijn
 koolzaadolie
 2 eetlepels grof zeezout
 80 gr rode wijnazijn
 koolzaadolie
 notenolie
 enkele druppels citroensap
 zwarte peper van de molen
 fijn zeezout

Bereid het zout
1

Druppel enkele druppels shiraz-wijn over het grof zeezout en meng goed.

2

Zet aan de kant en laat drogen.

Bereid de aardappelen
3

Was de aardappelen en gaar ze in lichtgezouten water.

4

Giet af en spoel ze onder koud water.

5

Snij de aardappelen in schijven van 1cm dik.

6

Verhit een geut koolzaadolie in een pan en bak de schijven aardappelen goudbruin.

7

Spijs met zwarte peper en eventueel nog wat zeezout.

Bereid de salade
8

Schil de appelen en snij in fijne balkjes.

9

Besprenkel met citroensap.

10

Meng de veldsla met een kleine geut rode wijnazijn en wat notenolie.

11

Verdeel de sla en de appelen over de borden.

12

Schik de aardappelschijven rondom en werk af met fijngesneden bieslook, geraspte raap en het shiraz-zout.

Maak kennis met de Chef

frank fol chef recepten (1)Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.

Frank Fol deelt tijdens het 'Internationale Jaar van Groenten en Fruit 2021' via Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten van 52 soorten groenten en fruit.

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen
 1 kleine raap, geschild en geraspt
 2 groene appelen
 10 bieslook
 rode wijnazijn
 koolzaadolie
 2 eetlepels grof zeezout
 80 gr rode wijnazijn
 koolzaadolie
 notenolie
 enkele druppels citroensap
 zwarte peper van de molen
 fijn zeezout

Stappenplan

Bereid het zout
1

Druppel enkele druppels shiraz-wijn over het grof zeezout en meng goed.

2

Zet aan de kant en laat drogen.

Bereid de aardappelen
3

Was de aardappelen en gaar ze in lichtgezouten water.

4

Giet af en spoel ze onder koud water.

5

Snij de aardappelen in schijven van 1cm dik.

6

Verhit een geut koolzaadolie in een pan en bak de schijven aardappelen goudbruin.

7

Spijs met zwarte peper en eventueel nog wat zeezout.

Bereid de salade
8

Schil de appelen en snij in fijne balkjes.

9

Besprenkel met citroensap.

10

Meng de veldsla met een kleine geut rode wijnazijn en wat notenolie.

11

Verdeel de sla en de appelen over de borden.

12

Schik de aardappelschijven rondom en werk af met fijngesneden bieslook, geraspte raap en het shiraz-zout.

Veldsla met appel, geraspte raap en aardappelschijven met shiraz-zeezout
Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.