Tempura van groene boontjes met havervlokken en marmelade van verse vijgen

0
VIEWS
RatingDifficultyBeginner

Groene bonen of boontjes zijn een typische zomergroente. Ze behoren tot de familie van de peulgroenten. De prinsessenbonen en de zeer fijne ‘haricots verts’ zijn het meest bekend samen met de snij- of staakbonen.

 250 g groene bonen
 4 verse rijpe vijgen
 2 eetlepels havervlokken
 tempuradeeg
1

Snij de vijgen in stukken

2

Voeg 1 eetlepel water toe en stoof ze op een zacht vuur gaar zonder toevoeging van suiker, want vijgen zijn reeds zoet op zich.

3

Kuis de groene bonen blancheer ze beetgaar in gezouten water.

4

Spoel ze onder koud water.

5

Droog de groene bonen in een keukenhanddoek of op keukenpapier.

6

Haal de groene bonen door het tempuradeeg en fruit ze in de friteuse op 160°C.

7

Laat ze uitlekken op keukenpapier.

8

Verdeel de vijgenmarmelade op de borden, de groene boontjes erop en bestrooi met de havervlokken.

Tip
9

Groene friet? Groene bonen lenen zich eigenlijk goed om te snacken. Je hebt er verschillende kleuren in, krokant gegaard zijn super lekker en je kan ze makkelijk dippen in een een lekker en gezond (groente)sausje. Misschien iets voor de kinderen bij een gezellige TV-avond.

Maak kennis met de Chef

frank fol chef recepten (1)Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.

Frank Fol deelt tijdens het 'Internationale Jaar van Groenten en Fruit 2021' via Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten van 52 soorten groenten en fruit.

Een recept insturen

Ben jij een professionele chef en heb je een recept dat je graag met de wereld wilt delen? Klik en stuur het aan de hand van het formulier.

Ingredients

 250 g groene bonen
 4 verse rijpe vijgen
 2 eetlepels havervlokken
 tempuradeeg

Directions

1

Snij de vijgen in stukken

2

Voeg 1 eetlepel water toe en stoof ze op een zacht vuur gaar zonder toevoeging van suiker, want vijgen zijn reeds zoet op zich.

3

Kuis de groene bonen blancheer ze beetgaar in gezouten water.

4

Spoel ze onder koud water.

5

Droog de groene bonen in een keukenhanddoek of op keukenpapier.

6

Haal de groene bonen door het tempuradeeg en fruit ze in de friteuse op 160°C.

7

Laat ze uitlekken op keukenpapier.

8

Verdeel de vijgenmarmelade op de borden, de groene boontjes erop en bestrooi met de havervlokken.

Tip
9

Groene friet? Groene bonen lenen zich eigenlijk goed om te snacken. Je hebt er verschillende kleuren in, krokant gegaard zijn super lekker en je kan ze makkelijk dippen in een een lekker en gezond (groente)sausje. Misschien iets voor de kinderen bij een gezellige TV-avond.

Tempura van groene boontjes met havervlokken en marmelade van verse vijgen
Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Wens je ook dagelijks 1 exclusief nieuwsbericht ontvangen via WhatsApp, geef dan je telefoonnummer.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.