Stoofpotje van andijvie met rode ui, gedroogde abrikozen, zwarte olijven en popcorn met bittere chocolade

0
VIEWS
RatingDifficultyIntermediate
CategoryCuisineTags

Koop andijvie als een frisgroene stevige krop. De bladeren mogen niet slap of beschadigd zijn. Als de onderkant van de stronk bruin of vochtig is, laat je de groente beter liggen. Snij de buitenste bladeren en de stronk weg. Vergeet niet om het zand goed weg te spoelen met koud water.

Voor 4 personen
 1 rode ui
 4 gedroogde abrikozen
 8 kalamati-olijven
 30 g maïs voor popcorn
 cacaopoeder
 olijfolie
 zwarte peper van de molen
 zeezout
1

Snij de rode ui in brunoise.

2

Snij de gedroogde abrikozen in brunoise.

3

Ontpit de olijven en snij in stukjes.

Popcorn
4

Verwarm een antikleefpan, voeg de maïs toe en dek onmiddellijk af met een deksel.

5

Laat de popcorn afkoelen, druppel er wat olijfolie over, bestrooi met cacaopoeder en meng met een houten lepel.

Andijvie
6

Was de andijvie en snij de groente in grove stukken.

7

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een kookpot, voeg de grof gesneden andijvie toe. Laat kort invallen zonder helemaal plat te stoven. De andijvie moet nog beetgaar blijven.

8

Spijs met zwarte peper van de molen en zeezout.

Afwerking
9

Verdeel de andijvie over de 4 borden en hierop alle andere ingrediënten gelijkmatig.

Maak kennis met de Chef

frank fol chef recepten (1)Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.

Frank Fol deelt tijdens het 'Internationale Jaar van Groenten en Fruit 2021' via Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten van 52 soorten groenten en fruit.

Ingredients

Voor 4 personen
 1 rode ui
 4 gedroogde abrikozen
 8 kalamati-olijven
 30 g maïs voor popcorn
 cacaopoeder
 olijfolie
 zwarte peper van de molen
 zeezout

Directions

1

Snij de rode ui in brunoise.

2

Snij de gedroogde abrikozen in brunoise.

3

Ontpit de olijven en snij in stukjes.

Popcorn
4

Verwarm een antikleefpan, voeg de maïs toe en dek onmiddellijk af met een deksel.

5

Laat de popcorn afkoelen, druppel er wat olijfolie over, bestrooi met cacaopoeder en meng met een houten lepel.

Andijvie
6

Was de andijvie en snij de groente in grove stukken.

7

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een kookpot, voeg de grof gesneden andijvie toe. Laat kort invallen zonder helemaal plat te stoven. De andijvie moet nog beetgaar blijven.

8

Spijs met zwarte peper van de molen en zeezout.

Afwerking
9

Verdeel de andijvie over de 4 borden en hierop alle andere ingrediënten gelijkmatig.

Stoofpotje van andijvie met rode ui, gedroogde abrikozen, zwarte olijven en popcorn met bittere chocolade
Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Wens je ook dagelijks 1 exclusief nieuwsbericht ontvangen via WhatsApp, geef dan je telefoonnummer.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.