Salade van doperwten en hun scheuten, erwtencoulis met munt, gele kerstomaten en citroen

0
VIEWS
RatingDifficultyBeginner
CategoryCuisineTags

Erwten drogen snel uit, laat ze dus niet te lang liggen. Je bewaart ze best op een koele plek in een geperforeerde plastic zak, weg van de zon en tocht. Bevochtig ze nooit, want van de waterdruppels krijgen ze bruine vlekken. Haal de erwtjes los, doe ze in een zeef en spoel ze af met koud water. Maak de doperwten zo kort mogelijk voor het bereiden schoon, anders kunnen ze melig worden.

 400 g kleine verse doperwten
 200 g gele kerstomaatjes
 50 g erwtenscheuten
 koolzaadolie
 tiental muntblaadjes
 halve citroen
 cayennepeper
 zwarte peper van de molen
 zeezout
1

Kook de erwten met 4 muntblaadjes krokant gaar in licht gezouten water.

2

Giet af maar bewaar een deel van het kooknat.

3

Spoel de erwten onder koud water en laat uitlekken.

4

Doe de helft van de erwten samen met de muntblaadjes in een blender, voeg een geut koolzaadolie en een geut kooknat toe en mix fijn tot een gladde saus. Spijs met zeezout en cayennepeper.

5

Meng de andere helft van de erwten met de in plakjes gesneden kerstomaten en de scheuten. Spijs met zwarte peper van de molen, grof zeezout en enkele druppels citroensap.

6

Schik op een bord en werk af met verse muntblaadjes.

Maak kennis met de Chef

frank fol chef recepten (1)Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.

Frank Fol deelt tijdens het 'Internationale Jaar van Groenten en Fruit 2021' via Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten van 52 soorten groenten en fruit.

Een recept insturen

Ben jij een professionele chef en heb je een recept dat je graag met de wereld wilt delen? Klik en stuur het aan de hand van het formulier.

Ingredients

 400 g kleine verse doperwten
 200 g gele kerstomaatjes
 50 g erwtenscheuten
 koolzaadolie
 tiental muntblaadjes
 halve citroen
 cayennepeper
 zwarte peper van de molen
 zeezout

Directions

1

Kook de erwten met 4 muntblaadjes krokant gaar in licht gezouten water.

2

Giet af maar bewaar een deel van het kooknat.

3

Spoel de erwten onder koud water en laat uitlekken.

4

Doe de helft van de erwten samen met de muntblaadjes in een blender, voeg een geut koolzaadolie en een geut kooknat toe en mix fijn tot een gladde saus. Spijs met zeezout en cayennepeper.

5

Meng de andere helft van de erwten met de in plakjes gesneden kerstomaten en de scheuten. Spijs met zwarte peper van de molen, grof zeezout en enkele druppels citroensap.

6

Schik op een bord en werk af met verse muntblaadjes.

Salade van doperwten en hun scheuten, erwtencoulis met munt, gele kerstomaten en citroen
Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Wens je ook dagelijks 1 exclusief nieuwsbericht ontvangen via WhatsApp, geef dan je telefoonnummer.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.