Rode biet met bloedappelsien, spinazie-ijs en saus van suikermaïs

0
VIEWS
RatingDifficultyAdvanced

De rode biet is een donkerrood-zwart knolgewas dat in Nederland ook wel ‘kroot’ wordt genoemd. Deze groente staat vooral bekend om zijn felrode sap en de milde, iets zoetige maar vooral aardse smaak die mooi harmonieert met citrusvruchten zoals in dit recept.

Voor 4 personen
 2 bloedsinaasappelen
Voor het spinazie-ijs
 3 eierdooiers
 20 g rietsuiker
 380 ml melk
 100 g gekookte spinazie
 250 g volle platte kaas
 3 eiwitten stijfgeklopt met 1 koffielepel bloemsuiker
Voor de saus
 80 g maïs met een beetje kookwater
 koolzaadolie
Spinazie-ijs
1

Klop de eierdooiers met de suiker tot een 'ruban' (luchtige en lichtgele massa)

2

Warm de melk op

3

Roer eerst een beetje warme melk bij de 'ruban' en voeg dan de mengeling bij de melk.

4

Roer op een zacht vuurtje tot een crème anglaise.

5

Zeef de crème anglaise.

6

Pureer de spinazie en meng bij de crème anglaise.

7

Meng voorzichtig de volle platte kaas met de stijfgeklopte eiwitten en vervolgens met de spinazie-crème.

8

Giet in een schaal en laat opstijven in de diepvries.

Maïssaus
9

Mix driekwart van de maïs met een scheut koolzaadolie en enkele druppels jus van de maïs of water.

Groenten en fruit
10

Snij de rode bieten in balkjes van 5x1cm.

11

Pel de bloedsinaasappelen ‘à vif', verdeel in partjes zonder het vlies, voeg bij de rode biet en pers het resterende van de sinaasappel met de hand erop uit.

Afwerking
12

Verdeel de salade van rode biet en bloedsinaasappel met weinig jus over de borden en werk af met een bolletje spinazie-ijs, enkele maïskorrels en de saus.

Maak kennis met de Chef

frank fol chef recepten (1)Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.

Frank Fol deelt tijdens het 'Internationale Jaar van Groenten en Fruit 2021' via Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten van 52 soorten groenten en fruit.

Ingredients

Voor 4 personen
 2 bloedsinaasappelen
Voor het spinazie-ijs
 3 eierdooiers
 20 g rietsuiker
 380 ml melk
 100 g gekookte spinazie
 250 g volle platte kaas
 3 eiwitten stijfgeklopt met 1 koffielepel bloemsuiker
Voor de saus
 80 g maïs met een beetje kookwater
 koolzaadolie

Directions

Spinazie-ijs
1

Klop de eierdooiers met de suiker tot een 'ruban' (luchtige en lichtgele massa)

2

Warm de melk op

3

Roer eerst een beetje warme melk bij de 'ruban' en voeg dan de mengeling bij de melk.

4

Roer op een zacht vuurtje tot een crème anglaise.

5

Zeef de crème anglaise.

6

Pureer de spinazie en meng bij de crème anglaise.

7

Meng voorzichtig de volle platte kaas met de stijfgeklopte eiwitten en vervolgens met de spinazie-crème.

8

Giet in een schaal en laat opstijven in de diepvries.

Maïssaus
9

Mix driekwart van de maïs met een scheut koolzaadolie en enkele druppels jus van de maïs of water.

Groenten en fruit
10

Snij de rode bieten in balkjes van 5x1cm.

11

Pel de bloedsinaasappelen ‘à vif', verdeel in partjes zonder het vlies, voeg bij de rode biet en pers het resterende van de sinaasappel met de hand erop uit.

Afwerking
12

Verdeel de salade van rode biet en bloedsinaasappel met weinig jus over de borden en werk af met een bolletje spinazie-ijs, enkele maïskorrels en de saus.

Rode biet met bloedappelsien, spinazie-ijs en saus van suikermaïs
Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Wens je ook dagelijks 1 exclusief nieuwsbericht ontvangen via WhatsApp, geef dan je telefoonnummer.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.