Hier delen we recepten die ons worden toegereikt van onze partners. Van moeilijke tot makkelijke recepten, en van aperitiefhapjes tot dessertjes!

Klik op Blader/Zoek en vervolgens op een categorie, de naam van een chef of een #tag om een recept te zoeken. 

Jonge ui met salpicon van paddestoelen, prei, hazelnoten en gerookt zoutDe bosui, lente-ui, sla-ui, pijpajuin en schalulleke zijn in Vlaanderen namen voor een jonge nog onvolgroeide geboste ui met loof. Er zijn bolvormende en niet-bolvormende rassen. Jonge ui behoort, net als prei, knoflook en bieslook, tot de uienfamilie. De zachte, zoete smaak doet denken aan prei en past bij elke salade. Ook in soepen, eiergerechten en Aziatische gerechten zorgt deze smaakmaker voor een extra toets in elke lentegerecht. Let er bij aankoop op dat de stengels er diepgroen en ongeschonden uitzien. Recept van The Vegetables Chef Frank Fol.
Open ravioli met varkenstong, varkenspoot en mix van paddenstoelenVarkenspoot en varkenstong zijn echt ouderwetse ambachtelijke stukken vlees die Francesca Sterckx heel graag verwerkt tot een gastronomische hoogstandjes. Ze is er voor gekend. Wil je er ook mee aan de slag, contacteer dan een Keurslager in je buurt even vooraf, want zowel varkenspoot als varkenstong zijn niet steeds in de winkel voorradig.
Rogvleugel met paddenstoelen, chips van pastinaak en graanmosterdHet is cruciaal dat rog vers wordt klaargemaakt, in het kraakbeen zit een stof die bij het verouderen ammoniak afgeeft. Zelfs invriezen is niet aanbevolen, tenzij gepocheerd samen met het pocheervocht. De kleur van vleugels moet lichtroze zijn en een stevige textuur hebben. Hoe witter en slapper het visvlees, hoe ouder de vleugels. Rog heeft een karaktervolle smaak die het best tot zijn recht komt in eenvoudige bereidingen. zoals gebakken in dit recept van Mastercook Patrick Caignau.
Gebakken cantharellen met rauwkosttartaar van broccoli en vinaigrette van geitenkaasDe cantharel wordt ook wel 'hanenkam' of 'dooierzwam' genoemd. Het is een trechtervormige paddenstoel. De kleur varieert van oranjegeel tot grijs. Cantharellen waren lang alleen ‘wild’ te plukken. Ze komen nog steeds in het wild voor, maar ze worden tegenwoordig ook geteeld. De cantharel is heel populair in Frankrijk en heet daar ‘girolle’. Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.