Radijsstrips, rijpe peer, Griekse yoghurt, blauwe druiven, pijnboompitten en rucola

0
VIEWS
BeoordelingMoeilijkheidBeginner

Om radijsjes schoon te maken moet je alleen het loof en het wortelpinnetje wegsnijden. Spoel ze nog even en ze zijn hapklaar. 
Schillen hoeft niet. Snij nooit meer radijsjes van het loof af dan je nodig hebt, zo blijven de resterende radijzen langer vers. Gooi het loof niet weg; je kan het verwerken in een pesto of in een pittige soep.

 2 rijpe Doyenne-peren
 8 blauwe druiven
 40 gr rucola
 25 gr pijnboompitten
 300 gr Griekse yoghurt
1

Snij de radijzen en druiven in kwartjes

2

Schil de peren in snij in schijfjes

3

Kleur de pijnboompitten in een droge koekenpan

4

Verdeel de Griekse yoghurt over de borden, strooi er de radijzen, peer, blauwe druiven en pijnboompitten over. Werk af met de rucola en zwarte peper van de molen.

Tip
5

De bereiding is op z’n lekkerst als de peren rijp zijn. Is dit niet het geval, stop de peren in een bruine papieren zak met een rijpe banaan of appel om te profiteren van het ethyleen dat deze vruchten afgeven.

Maak kennis met de Chef

frank fol chef recepten (1)Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.

Frank Fol deelt tijdens het 'Internationale Jaar van Groenten en Fruit 2021' via Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten van 52 soorten groenten en fruit.

Boodschappenlijstje

 2 rijpe Doyenne-peren
 8 blauwe druiven
 40 gr rucola
 25 gr pijnboompitten
 300 gr Griekse yoghurt

Stappenplan

1

Snij de radijzen en druiven in kwartjes

2

Schil de peren in snij in schijfjes

3

Kleur de pijnboompitten in een droge koekenpan

4

Verdeel de Griekse yoghurt over de borden, strooi er de radijzen, peer, blauwe druiven en pijnboompitten over. Werk af met de rucola en zwarte peper van de molen.

Tip
5

De bereiding is op z’n lekkerst als de peren rijp zijn. Is dit niet het geval, stop de peren in een bruine papieren zak met een rijpe banaan of appel om te profiteren van het ethyleen dat deze vruchten afgeven.

Radijsstrips, rijpe peer, Griekse yoghurt, blauwe druiven, pijnboompitten en rucola
Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.