Lenterolletjes van koolrabi met prei, koriander, peultjes, gember, limoen en grijze garnalen

0
VIEWS
RatingDifficultyBeginner
CategoryCuisineTags,

Met prei kan je alle kanten uit. Hij is zowel rauw als warm lekker. Fijngesneden is hij heerlijk in een salade. Je kan hem in combinatie met uien of zelfs ter vervanging van uien gebruiken. Het beste kennen we prei in soep of stoofpotjes, maar prei is ook super in ovenschotels. In het algemeen doet prei het uitstekend bij graan-, vlees- en visbereidingen. Maar ook alleen of in combinatie met andere groenten is prei heel lekker.

 1 koolrabi
 10 peultjes
 8 takjes koriander
 2 eetlepels grijze garnalen
 1 stuk gember
 stuk Spaanse rode peper zonder pitjes (naar smaak)
 sap van 1 limoen
 zeezout
1

Schil de koolrabi en snijd er met de mandoline twee zeer dunne plakjes per persoon af.

2

Snij de rest van de koolrabi in fijne julienne alsook de prei.

3

Snij het wit van de prei in fijne julienne.

4

Snij ook de Spaanse en peultjes in fijne julienne.

5

Doe alles in een mengkom en voeg de koriander, geraspte gember, de grijze garnalen en het limoensap toe.

6

Verdeel de mengeling over de plakjes koolrabi en rol op.

Tip
7

Ook andere knolgroenten lenen zich perfect om rauwe of licht gegaarde “ravioli’s”, “lasagnes” of “cannellonis” mee te maken. Een wereld van creativiteit opent zich.

Maak kennis met de Chef

frank fol chef recepten (1)Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.

Frank Fol deelt tijdens het 'Internationale Jaar van Groenten en Fruit 2021' via Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten van 52 soorten groenten en fruit.

Een recept insturen

Ben jij een professionele chef en heb je een recept dat je graag met de wereld wilt delen? Klik en stuur het aan de hand van het formulier.

Ingredients

 1 koolrabi
 10 peultjes
 8 takjes koriander
 2 eetlepels grijze garnalen
 1 stuk gember
 stuk Spaanse rode peper zonder pitjes (naar smaak)
 sap van 1 limoen
 zeezout

Directions

1

Schil de koolrabi en snijd er met de mandoline twee zeer dunne plakjes per persoon af.

2

Snij de rest van de koolrabi in fijne julienne alsook de prei.

3

Snij het wit van de prei in fijne julienne.

4

Snij ook de Spaanse en peultjes in fijne julienne.

5

Doe alles in een mengkom en voeg de koriander, geraspte gember, de grijze garnalen en het limoensap toe.

6

Verdeel de mengeling over de plakjes koolrabi en rol op.

Tip
7

Ook andere knolgroenten lenen zich perfect om rauwe of licht gegaarde “ravioli’s”, “lasagnes” of “cannellonis” mee te maken. Een wereld van creativiteit opent zich.

Lenterolletjes van koolrabi met prei, koriander, peultjes, gember, limoen en grijze garnalen
Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Wens je ook dagelijks 1 exclusief nieuwsbericht ontvangen via WhatsApp, geef dan je telefoonnummer.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.