Langoustines met gegrilde zomergroenten, fregola sarda en jus van langoustine

0
VIEWS
RatingDifficultyAdvanced

Langoustines zijn kleine zeekreeften die 15 tot 25 cm lang zijn. Net als bij kreeften zijn de voorste poten sterker ontwikkeld en eindigen ze in scharen. De langoustine wordt ook nieroogkreeftje genoemd door zijn niervormige ogen.

 ½ courgette
 ½ venkel
 ½ aubergine
 1 ui
 4 honingkerstomaatjes
 2 mini artisjokken
 2 schijven koolrabi
 1 teentje look
 100 ml visbouillon
 20 ml cognac
 1 theelepel tomatenpuree
 peper van de molen
 zeezout
1

Pel de langoustines.

2

Maak met de schalen en koppen van de langoustines, ui, tomatenpuree, cognac, visbouilon, look en een kruidentuiltje de jus van langoustine.

3

Zeef de jus van langoustine na ongeveer een half uurtje zacht koken.

4

Kijk de kruiding na en schuim net voor het doorgeven de saus op.

5

Snij de groenten in vorm en kook de artisjokken 12 minuten in gezouten water met een scheutje azijn. grill ze mooi gaar.

6

Grill de groenten mooi gaar.

7

Laat de groenten marineren in wat zachte olijfolie met peper van de molen en zout.

8

Kook de fregola sarda mooi al dente, giet af en meng met wat jus van langoustine.

9

Bak de langoustines heel kort en breng op smaak met peper van de molen en zout.

vis van de maand langoustines

10

Dresseer alles mooi in een diep warm bord.

Maak kennis met de Chef

patrick caignau mastercook

Mastercook Patrick Caigneau die de recepten van de campagne 'Vis van de Maand 2021-22' ontwikkelt en met ons hier deelt, is een echte autodidact. Sinds 2013 is hij de mede-zaakvoerder en chef van ‘De tafel van 2’. Het samenstellen van recepten voor kookboeken is Patrick Caignau niet onbekend. Als co-auteur met Marc De Clercq behaalde hij zelfs voor het boek ‘De Primeurs’ in 2008 de gerenommeerde prijs van ‘Beste culinaire kookboek ter wereld’.

 

Een recept insturen

Ben jij een professionele chef en heb je een recept dat je graag met de wereld wilt delen? Klik en stuur het aan de hand van het formulier.

Ingredients

 ½ courgette
 ½ venkel
 ½ aubergine
 1 ui
 4 honingkerstomaatjes
 2 mini artisjokken
 2 schijven koolrabi
 1 teentje look
 100 ml visbouillon
 20 ml cognac
 1 theelepel tomatenpuree
 peper van de molen
 zeezout

Directions

1

Pel de langoustines.

2

Maak met de schalen en koppen van de langoustines, ui, tomatenpuree, cognac, visbouilon, look en een kruidentuiltje de jus van langoustine.

3

Zeef de jus van langoustine na ongeveer een half uurtje zacht koken.

4

Kijk de kruiding na en schuim net voor het doorgeven de saus op.

5

Snij de groenten in vorm en kook de artisjokken 12 minuten in gezouten water met een scheutje azijn. grill ze mooi gaar.

6

Grill de groenten mooi gaar.

7

Laat de groenten marineren in wat zachte olijfolie met peper van de molen en zout.

8

Kook de fregola sarda mooi al dente, giet af en meng met wat jus van langoustine.

9

Bak de langoustines heel kort en breng op smaak met peper van de molen en zout.

vis van de maand langoustines

10

Dresseer alles mooi in een diep warm bord.

Langoustines met gegrilde zomergroenten, fregola sarda en jus van langoustine
Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Wens je ook dagelijks 1 exclusief nieuwsbericht ontvangen via WhatsApp, geef dan je telefoonnummer.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.