Verse groentepickles met witte kool en charcuterie

0
VIEWS

BeoordelingMoeilijkheidBeginner

Witte kool is een stevige, ronde bal met gesloten bladeren die heel makkelijk is om klaar te maken en heel smakelijk. Vaak wordt die gebruikt om zuurkool (choucroute) van te maken.
Deze groente heeft een neutrale smaak en je kunt er dus eindeloos mee variëren zoals in dit recept van Frank Fol.

Voor 4 personen
 400 gr witte kool
 240 gr rode ui
 1 gele paprika
 1 rode paprika
 200 gr witte selder
 1 teentje knoflook
 enkele blaadjes munt
 1 eetlepel sesamzaadjes
 2 eetlepels koolzaadolie
 1 eetlepel citroensap of witte wijnazijn
 zwarte peper van de molen
 zeezout

1

Was en kuis de groenten.

2

Pel de look en verwijder de groene kern.

3

Snij alle groenten in fijne reepjes.

4

Spijs met zwarte peper van de molen, zeezout, de koolzaadolie en het citroensap of de witte wijnazijn.

5

Snij de muntblaadjes fijn en voeg bij de groenten.

6

Rooster de seamzaadjes in een droge koekenpan en voeg bij de groenten.

7

Meng alles goed onder elkaar en laat een paar uur rusten. Hoe verser de pickles, hoe knapperiger, hoe ouder, hoe meer doordrongen van de zuren.

8

Serveer met mooie lokale charcuterie.

Maak kennis met de Chef

frank fol chef recepten (1)Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.

Frank Fol deelt tijdens het 'Internationale Jaar van Groenten en Fruit 2021' via Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten van 52 soorten groenten en fruit.

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen
 400 gr witte kool
 240 gr rode ui
 1 gele paprika
 1 rode paprika
 200 gr witte selder
 1 teentje knoflook
 enkele blaadjes munt
 1 eetlepel sesamzaadjes
 2 eetlepels koolzaadolie
 1 eetlepel citroensap of witte wijnazijn
 zwarte peper van de molen
 zeezout

Stappenplan

1

Was en kuis de groenten.

2

Pel de look en verwijder de groene kern.

3

Snij alle groenten in fijne reepjes.

4

Spijs met zwarte peper van de molen, zeezout, de koolzaadolie en het citroensap of de witte wijnazijn.

5

Snij de muntblaadjes fijn en voeg bij de groenten.

6

Rooster de seamzaadjes in een droge koekenpan en voeg bij de groenten.

7

Meng alles goed onder elkaar en laat een paar uur rusten. Hoe verser de pickles, hoe knapperiger, hoe ouder, hoe meer doordrongen van de zuren.

8

Serveer met mooie lokale charcuterie.

Verse groentepickles met witte kool en charcuterie
Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.