Gestoofde spinazie met sjalot, look, aardpeer, zeevenkel en hazelnoten

0
VIEWS
RatingDifficultyIntermediate

Spinazie verliest zeer snel zijn frisheid. Gebruik hem dus zo vers mogelijk. Je kan spinazie, afgedekt met folie of in geperforeerde zak, een tweetal dagen in de koelkast bewaren.

Was verse spinazie een paar keer om alle zandkorrels te verwijderen. Laat uitlekken in een vergiet. Verwerk jonge blaadjes in een salade en stoof oudere kort aan. 

 200 g spinazie
 2 sjalotten
 2 tenen look
 15 g boter
 zwarte peper van de molen
 folie
 zeezout
Voor de garnituur
 1 aardpeer
 20 g zeevenkel
 12 hazelnoten
1

Snij de sjalotten en de knoflook fijn.

2

Smelt de boter en stoof de sjalotten en knoflook glazig.

3

Voeg de gewassen spinazie toe en laat slinken.

4

Spijs met zwarte peper van de molen, weinig foeliepoeder en zeezout.

5

Stoom de zeevenkel 3 minuten.

6

Hak de hazelnoten grof.

7

Schil en rasp de aardpeer.

8

Verdeel de spinazie over de borden en verdeel de garnituren over de spinazie.

Maak kennis met de Chef

frank fol chef recepten (1)Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.

Frank Fol deelt tijdens het 'Internationale Jaar van Groenten en Fruit 2021' via Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten van 52 soorten groenten en fruit.

Ingredients

 200 g spinazie
 2 sjalotten
 2 tenen look
 15 g boter
 zwarte peper van de molen
 folie
 zeezout
Voor de garnituur
 1 aardpeer
 20 g zeevenkel
 12 hazelnoten

Directions

1

Snij de sjalotten en de knoflook fijn.

2

Smelt de boter en stoof de sjalotten en knoflook glazig.

3

Voeg de gewassen spinazie toe en laat slinken.

4

Spijs met zwarte peper van de molen, weinig foeliepoeder en zeezout.

5

Stoom de zeevenkel 3 minuten.

6

Hak de hazelnoten grof.

7

Schil en rasp de aardpeer.

8

Verdeel de spinazie over de borden en verdeel de garnituren over de spinazie.

Gestoofde spinazie met sjalot, look, aardpeer, zeevenkel en hazelnoten
Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Wens je ook dagelijks 1 exclusief nieuwsbericht ontvangen via WhatsApp, geef dan je telefoonnummer.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.