Afdrukopties:

Zeebaars met tomatenvariatie, mozzarella en crumble van zwarte olijven

Het visvlees van zeebaars is vast en smakelijk. Kleine vissen worden in hun geheel verkocht en bereid. Grotere exemplaren kunnen gefileerd worden, meestal met vel om uiteenvallen bij het bakken te voorkomen. Het vel is trouwens zeer decoratief op het bord, maar krokant ook lekker.

recepten-zeebaars-patrick-caignau

 500 g zeebaarsfilet met vel
 32 kerstomaatjes van verschillende kleur
 8 mini mozzarella di buffala
 2 sneden foccacia in croutons
 30 ml olijfolie
 1 eetlepel crumble van zwarte olijven
 4 blaadjes basilicum
 peper van de molen
 zeezout
1

Mix de basilicum met de olijfolie.

2

Pel de tomaatjes en bewaar ze in de olie, op smaak gebracht met peper van de molen en zeezout.

3

Bak de foccaciacroutons.

4

Bak de zeebaars mooi krokant op het vel, breng op smaak met peper van de molen en zeezout, draai en laat nog even verder garen.

5

Lepel de tomaatjes in een diep koud bord, schik er de zeebaars op en werk af met de croutons, crumble en de mozzarella-bolletjes.