Afdrukopties:

Wortelcarpaccio met platte kaas, gekonfijte gember en komkommerbloemen

Wortelen zijn eigenlijk het hele jaar door vlot verkrijgbaar. De peen moet stevig zijn en een fraaie oranje kleur hebben. Kijk bovendien of ze geen aangetaste plekken vertonen. Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.

Wortelcarpaccio met platte kaas, gekonfijte gember en komkommerbloemen

Voor 4 personen
 2 oranje wortelen
 2 gele wortelen
 2 paarse wortelen
 2 stukken gekonfijte gember
 sap van 1 limoen
 zwarte peper van de molen
 zout
 125 g witte kaas
 15 g komkommerbloemen
 enkele bieslookstengels
Maak de carpaccio
1

Schil de wortelen

2

Snij de wortelen in héél fijne plakjes met de mandoline.

3

Snij de gekonfijte gember fijn.

4

Meng de wortelschijfjes met de gekonfijte gember, olijfolie, limoensap, zwarte peper van de molen en zeezout.

Afwerking
5

Strijk met een lepel de platte kaas over 4 borden.

6

Verdeel hierover de carpaccio van wortelen en werk af met de komkommerbloemen en de bieslook.

Tip
7

Bloemen ze zijn mooi, maar ook lekker! Ze brengen parfum, smaak en kleur op het bord. Belangrijk is om er subtiel en goed overwogen te werk mee te gaan.

Een grote bloem op een bord leggen, doe je niet.

Gebruik kleine bloempjes of de blaadjes van bloemen zodat ze echt deel uitmaken van de totale (smaak)ervaring.