Veldsla heeft een heerlijke, nootachtige smaak en wordt vaak met andere slasoorten gecombineerd, door pastasalades en warm bereid in vlees- en visgerechten. Door zijn uiterlijke is veldsla ook een fraaie decoratie op het bord. Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.
Druppel enkele druppels shiraz-wijn over het grof zeezout en meng goed.
Zet aan de kant en laat drogen.
Was de aardappelen en gaar ze in lichtgezouten water.
Giet af en spoel ze onder koud water.
Snij de aardappelen in schijven van 1cm dik.
Verhit een geut koolzaadolie in een pan en bak de schijven aardappelen goudbruin.
Spijs met zwarte peper en eventueel nog wat zeezout.
Schil de appelen en snij in fijne balkjes.
Besprenkel met citroensap.
Meng de veldsla met een kleine geut rode wijnazijn en wat notenolie.
Verdeel de sla en de appelen over de borden.
Schik de aardappelschijven rondom en werk af met fijngesneden bieslook, geraspte raap en het shiraz-zout.
Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.
Frank Fol deelt tijdens het 'Internationale Jaar van Groenten en Fruit 2021' via Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten van 52 soorten groenten en fruit.
Druppel enkele druppels shiraz-wijn over het grof zeezout en meng goed.
Zet aan de kant en laat drogen.
Was de aardappelen en gaar ze in lichtgezouten water.
Giet af en spoel ze onder koud water.
Snij de aardappelen in schijven van 1cm dik.
Verhit een geut koolzaadolie in een pan en bak de schijven aardappelen goudbruin.
Spijs met zwarte peper en eventueel nog wat zeezout.
Schil de appelen en snij in fijne balkjes.
Besprenkel met citroensap.
Meng de veldsla met een kleine geut rode wijnazijn en wat notenolie.
Verdeel de sla en de appelen over de borden.
Schik de aardappelschijven rondom en werk af met fijngesneden bieslook, geraspte raap en het shiraz-zout.