Veldsla met appel, geraspte raap en aardappelschijven met shiraz-zeezout

Beoordeling5.0

Veldsla heeft een heerlijke, nootachtige smaak en wordt vaak met andere slasoorten gecombineerd, door pastasalades en warm bereid in vlees- en visgerechten. Door zijn uiterlijke is veldsla ook een fraaie decoratie op het bord. Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.

DeelTweetSave
Voor 4 personen
 1 kleine raap, geschild en geraspt
 2 groene appelen
 10 bieslook
 rode wijnazijn
 koolzaadolie
 2 eetlepels grof zeezout
 80 g rode wijnazijn
 koolzaadolie
 notenolie
 enkele druppels citroensap
 zwarte peper van de molen
 fijn zeezout
Bereid het zout
1

Druppel enkele druppels shiraz-wijn over het grof zeezout en meng goed.

2

Zet aan de kant en laat drogen.

Bereid de aardappelen
3

Was de aardappelen en gaar ze in lichtgezouten water.

4

Giet af en spoel ze onder koud water.

5

Snij de aardappelen in schijven van 1cm dik.

6

Verhit een geut koolzaadolie in een pan en bak de schijven aardappelen goudbruin.

7

Spijs met zwarte peper en eventueel nog wat zeezout.

Bereid de salade
8

Schil de appelen en snij in fijne balkjes.

9

Besprenkel met citroensap.

10

Meng de veldsla met een kleine geut rode wijnazijn en wat notenolie.

11

Verdeel de sla en de appelen over de borden.

12

Schik de aardappelschijven rondom en werk af met fijngesneden bieslook, geraspte raap en het shiraz-zout.

Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.

frank fol chef recepten (1)Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.

Frank Fol deelt tijdens het 'Internationale Jaar van Groenten en Fruit 2021' via Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten van 52 soorten groenten en fruit.

Meer recepten zoeken.

Ingrediënten

Voor 4 personen
 1 kleine raap, geschild en geraspt
 2 groene appelen
 10 bieslook
 rode wijnazijn
 koolzaadolie
 2 eetlepels grof zeezout
 80 g rode wijnazijn
 koolzaadolie
 notenolie
 enkele druppels citroensap
 zwarte peper van de molen
 fijn zeezout

Aanwijzingen

Bereid het zout
1

Druppel enkele druppels shiraz-wijn over het grof zeezout en meng goed.

2

Zet aan de kant en laat drogen.

Bereid de aardappelen
3

Was de aardappelen en gaar ze in lichtgezouten water.

4

Giet af en spoel ze onder koud water.

5

Snij de aardappelen in schijven van 1cm dik.

6

Verhit een geut koolzaadolie in een pan en bak de schijven aardappelen goudbruin.

7

Spijs met zwarte peper en eventueel nog wat zeezout.

Bereid de salade
8

Schil de appelen en snij in fijne balkjes.

9

Besprenkel met citroensap.

10

Meng de veldsla met een kleine geut rode wijnazijn en wat notenolie.

11

Verdeel de sla en de appelen over de borden.

12

Schik de aardappelschijven rondom en werk af met fijngesneden bieslook, geraspte raap en het shiraz-zout.

Notes

Veldsla met appel, geraspte raap en aardappelschijven met shiraz-zeezout
Geverifieerd door MonsterInsights