Vroeger was pastinaak een zeer geliefde groente, het is een voorganger van onze winterwortel. Tegenwoordig rekenen we de pastinaak tot de ‘vergeten groenten’. Al is de pastinaak de laatste jaren bezig aan een opmars en zien we hem weer vaker terug in gerechten, zoals in deze tartaar van The Vegetables Chef Frank Fol.
Schil de groenten.
Snij de aardperen, gele bieten, pastinaken en de sjalot in brunoise (kleine blokjes),
Hak de okkernoten grof.
Stoof de groenten krokant gaar in wat olijfolie en een kleine scheut Xèresazijn.
Voeg 1 blaadje fijngesneden salie toe.
Spijs met zwarte peper van de molen en zeezout.
Fruit de salieblaadjes kort in een friteuse op 140°C en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de gestoofde groenten over de borden.
Verdeel er stukjes burata over.
Strooi er grof zeezout over, enkele druppels olijfolie en een draai van de pepermolen.
Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.
Frank Fol deelt tijdens het 'Internationale Jaar van Groenten en Fruit 2021' via Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten van 52 soorten groenten en fruit.
Schil de groenten.
Snij de aardperen, gele bieten, pastinaken en de sjalot in brunoise (kleine blokjes),
Hak de okkernoten grof.
Stoof de groenten krokant gaar in wat olijfolie en een kleine scheut Xèresazijn.
Voeg 1 blaadje fijngesneden salie toe.
Spijs met zwarte peper van de molen en zeezout.
Fruit de salieblaadjes kort in een friteuse op 140°C en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de gestoofde groenten over de borden.
Verdeel er stukjes burata over.
Strooi er grof zeezout over, enkele druppels olijfolie en een draai van de pepermolen.