Koop andijvie als een frisgroene stevige krop. De bladeren mogen niet slap of beschadigd zijn. Als de onderkant van de stronk bruin of vochtig is, laat je de groente beter liggen. Snij de buitenste bladeren en de stronk weg. Vergeet niet om het zand goed weg te spoelen met koud water.Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.
Snij de rode ui in brunoise.
Snij de gedroogde abrikozen in brunoise.
Ontpit de olijven en snij in stukjes.
Verwarm een antikleefpan, voeg de maïs toe en dek onmiddellijk af met een deksel.
Laat de popcorn afkoelen, druppel er wat olijfolie over, bestrooi met cacaopoeder en meng met een houten lepel.
Was de andijvie en snij de groente in grove stukken.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een kookpot, voeg de grof gesneden andijvie toe. Laat kort invallen zonder helemaal plat te stoven. De andijvie moet nog beetgaar blijven.
Spijs met zwarte peper van de molen en zeezout.
Verdeel de andijvie over de 4 borden en hierop alle andere ingrediënten gelijkmatig.
Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.
Frank Fol deelt tijdens het 'Internationale Jaar van Groenten en Fruit 2021' via Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten van 52 soorten groenten en fruit.
Snij de rode ui in brunoise.
Snij de gedroogde abrikozen in brunoise.
Ontpit de olijven en snij in stukjes.
Verwarm een antikleefpan, voeg de maïs toe en dek onmiddellijk af met een deksel.
Laat de popcorn afkoelen, druppel er wat olijfolie over, bestrooi met cacaopoeder en meng met een houten lepel.
Was de andijvie en snij de groente in grove stukken.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een kookpot, voeg de grof gesneden andijvie toe. Laat kort invallen zonder helemaal plat te stoven. De andijvie moet nog beetgaar blijven.
Spijs met zwarte peper van de molen en zeezout.
Verdeel de andijvie over de 4 borden en hierop alle andere ingrediënten gelijkmatig.