Krullen van schorseneer met aardappelkarnemelkpuree, geraspte zwarte truffel en bieslook

Beoordeling

De wortel van de grote schorseneer wordt als groente gegeten. Ze heeft een romige, aardse smaak, die naar iets tussen asperge, artisjok en bloemkool zit.

Voordat schorseneer kan gegeten worden, moet de schil van de verwijderd worden. De geschilde schorseneren worden hierbij meestal in water met een scheut azijn, citroensap of melk gelegd, om te verhinderen dat ze verkleuren. Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.

DeelTweetSaveDeel
 800 g zachtkokende aardappelen
 2 dl karnemelk
 2 schorseneren
 1 zwarte truffel
 ½ citroen
 bieslook
 foelie
 zwarte peper
 zout
Maak de karnemelkpuree
1

Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken.

2

Gaar de aardappelen in licht gezouten water.

3

Giet ze af en prak ze met een vork.

4

Voeg de karnemelk toe, spijs met zwarte peper, zeezout en een snuifje foelie, en meng tot een stamppot.

Bereid de schorseneer
5

Schil de schorseneer en leg ze in koud water met citroensap, zo blijven ze mooi wit.

6

Snij de schorseneren met de mandoline in zeer dunne lange repen.

7

Spijs met wat citroendruppels en zwarte peper van de molen.

Afwerking
8

Verdeel de puree over de borden.

9

Rol de repen schorseneer een beetje op en leg ze op de puree.

10

Garneer af met geraspte truffel en fijngesneden bieslook.

Goed om weten
11

Rauwe schorseneren hebben een fijne notensmaak.

12

Daarom gebruiken we ze ook rauw in dit recept.

13

Wil je ze toch minder knapperig, stoom ze dan gedurende 1 minuut en koel ze af met koud water.

14

Ga vervolgens op dezelfde manier te werk.

Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.

frank fol chef recepten (1)Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.

Frank Fol deelt tijdens het 'Internationale Jaar van Groenten en Fruit 2021' via Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten van 52 soorten groenten en fruit.

Ingredients

 800 g zachtkokende aardappelen
 2 dl karnemelk
 2 schorseneren
 1 zwarte truffel
 ½ citroen
 bieslook
 foelie
 zwarte peper
 zout

Directions

Maak de karnemelkpuree
1

Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken.

2

Gaar de aardappelen in licht gezouten water.

3

Giet ze af en prak ze met een vork.

4

Voeg de karnemelk toe, spijs met zwarte peper, zeezout en een snuifje foelie, en meng tot een stamppot.

Bereid de schorseneer
5

Schil de schorseneer en leg ze in koud water met citroensap, zo blijven ze mooi wit.

6

Snij de schorseneren met de mandoline in zeer dunne lange repen.

7

Spijs met wat citroendruppels en zwarte peper van de molen.

Afwerking
8

Verdeel de puree over de borden.

9

Rol de repen schorseneer een beetje op en leg ze op de puree.

10

Garneer af met geraspte truffel en fijngesneden bieslook.

Goed om weten
11

Rauwe schorseneren hebben een fijne notensmaak.

12

Daarom gebruiken we ze ook rauw in dit recept.

13

Wil je ze toch minder knapperig, stoom ze dan gedurende 1 minuut en koel ze af met koud water.

14

Ga vervolgens op dezelfde manier te werk.

Krullen van schorseneer met aardappelkarnemelkpuree, geraspte zwarte truffel en bieslook