Afdrukopties:

Radijsstrips, rijpe peer, Griekse yoghurt, blauwe druiven, pijnboompitten en rucola

Om radijsjes schoon te maken moet je alleen het loof en het wortelpinnetje wegsnijden. Spoel ze nog even en ze zijn hapklaar. Schillen hoeft niet. Snij nooit meer radijsjes van het loof af dan je nodig hebt, zo blijven de resterende radijzen langer vers. Gooi het loof niet weg; je kan het verwerken in een pesto of in een pittige soep. Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.

Radijsstrips, rijpe peer, Griekse yoghurt, blauwe druiven, pijnboompitten en rucola

 16 radijzen
 2 rijpe Doyenne-peren
 8 blauwe druiven
 40 g rucola
 25 g pijnboompitten
 300 g Griekse yoghurt
1

Snij de radijzen en druiven in kwartjes

2

Schil de peren in snij in schijfjes

3

Kleur de pijnboompitten in een droge koekenpan

4

Verdeel de Griekse yoghurt over de borden, strooi er de radijzen, peer, blauwe druiven en pijnboompitten over. Werk af met de rucola en zwarte peper van de molen.

Tip
5

De bereiding is op z’n lekkerst als de peren rijp zijn. Is dit niet het geval, stop de peren in een bruine papieren zak met een rijpe banaan of appel om te profiteren van het ethyleen dat deze vruchten afgeven.

Geverifieerd door MonsterInsights