Afdrukopties:

Jeneverbessensaus

Recept voor een heerlijke saus die je kan serveren bij gelijk welk stukje wild, of het nu een medaillon is of een gebraad.

jeneverbessensaus (1)

 1 wortel
 1 ui
 80 g boter
 250 g wildafval
 borrelglaasje jenever
 1 teentje knoflook
 halve soeplepel tomatenpuree
 20 g bloem
 8 jeneverbessen
 borrelglaasje azijn
 halve liter water
 250 ml rode wijn
 1 laurierblad
 1 takje tijm
 een halve theelepel zout 
 5 geplette zwarte peperbolletjes
1

Schil de ui en de wortel en snij beide in grote dobbelstenen. 

2

Smelt 30gr boter en kleur op hoog vuur de ui, de wortel en het wildafval. 

3

Flambeer met de jenever.

4

Plet het teentje knoflook en voeg het toe met de tomatenpuree. 

5

Strooi er bloem over en meng goed (= singeren). 

6

Plet de jeneverbessen en voeg toe. 

7

Voeg de azijn, het water, de rode wijn, het laurierblad, het takje tijm, het zout en de geplette zwarte peperbolletjes toe. 

8

Laat de fond 45 minuten zachtjes sudderen onder gesloten deksel. 

9

Zeef de fond en werk af met 50gr koude boter.