Heek met gestoofde sla, zilveruitjes, erwten, tuinbonen en peterselieolie

Beoordeling
CategoryChefTags

Heek is zeer smakelijk, eerder zacht. Het visvlees valt makkelijk uit elkaar in verse toestand, maar wordt steviger tijdens de bereiding.
Mooie meid, zoals heek ook wel genoemd is ideaal om te bakken, te verwerken in een ovenschotel of om te stomen. In de typisch Spaanse ovenschotel ‘zarzuela’ is heek een vaste waarde. Heb je een lekker recept voor kabeljauw dan moet je het zeker ook eens met heek proberen. Recept van Mastercook Patrick Caignau.

DeelTweetSaveDeel
 100 g doperwten
 1 krop sla
 200 g tuinbonen
 handvol platte peterselie
 200 ml yoghurt
 sap van 1 citroen
 50 ml zachte olijfolie
 peper van de molen
 zeezout
1

Warm de yoghurt lichtjes op en voeg het sap van de citroen toe.

2

Giet de yoghurt door een neteldoek en spijs met peper van de molen en zeezout.

3

Pocheer de peterselieblaadjes heel kort, verfris in ijskoud water, knijp goed uit en blend samen met de oijfolie.

4

Pocheer de zilveruitjes heel kort en pel ze.

5

Laat de zilveruitjes garen in een klontje boter met wat water en spijs ze met peper van de molen en zeezout.

6

Kook de erwtjes gaar in gezouten water en verfris ze.

7

Kook de tuinbonen 3 minuten in kokend water, verfris en haal de boontjes uit hun peul door er zachtjes op te knijpen.

8

Warm de erwten en tuinbonen op in een klontje boter en spijs met peper van de molen en zeezout.

9

Snij de gewassen krop sla in repen en stoof die kort in wat boter. Spijs met peper van de molen en zout.

10

Bak de filets van de heek kort gaar langs beide zijdes.

vis van de maand juni heek patrick caignau 2

11

Schik de sla in het midden van een groot warm diep bord, leg hierop de vis en lepel de erwten met tuinbonen op de vis.

12

Lepel de yoghurtsaus rond de compositie en laat er wat druppels peterselieolie invallen.

13

Schik de zilveruitjes in de saus.

14

Decoreer naar wens zoals op de foto

Dit is een recept van Mastercook Patrick Caigneau

patrick caignau mastercook

Mastercook Patrick Caignau die de recepten van de campagne 'Vis van de Maand 2021-22' ontwikkelt en met ons hier deelt, is een echte autodidact. Sinds 2013 is hij de mede-zaakvoerder en chef van het restaurant ‘De tafel van 2’. Het samenstellen van recepten voor kookboeken is Patrick Caignau niet onbekend. Als co-auteur met Marc De Clercq behaalde hij zelfs voor het boek ‘De Primeurs’ in 2008 de gerenommeerde prijs van ‘Beste culinaire kookboek ter wereld’.

 

Meer recepten zoeken.

Ingredients

 100 g doperwten
 1 krop sla
 200 g tuinbonen
 handvol platte peterselie
 200 ml yoghurt
 sap van 1 citroen
 50 ml zachte olijfolie
 peper van de molen
 zeezout

Directions

1

Warm de yoghurt lichtjes op en voeg het sap van de citroen toe.

2

Giet de yoghurt door een neteldoek en spijs met peper van de molen en zeezout.

3

Pocheer de peterselieblaadjes heel kort, verfris in ijskoud water, knijp goed uit en blend samen met de oijfolie.

4

Pocheer de zilveruitjes heel kort en pel ze.

5

Laat de zilveruitjes garen in een klontje boter met wat water en spijs ze met peper van de molen en zeezout.

6

Kook de erwtjes gaar in gezouten water en verfris ze.

7

Kook de tuinbonen 3 minuten in kokend water, verfris en haal de boontjes uit hun peul door er zachtjes op te knijpen.

8

Warm de erwten en tuinbonen op in een klontje boter en spijs met peper van de molen en zeezout.

9

Snij de gewassen krop sla in repen en stoof die kort in wat boter. Spijs met peper van de molen en zout.

10

Bak de filets van de heek kort gaar langs beide zijdes.

vis van de maand juni heek patrick caignau 2

11

Schik de sla in het midden van een groot warm diep bord, leg hierop de vis en lepel de erwten met tuinbonen op de vis.

12

Lepel de yoghurtsaus rond de compositie en laat er wat druppels peterselieolie invallen.

13

Schik de zilveruitjes in de saus.

14

Decoreer naar wens zoals op de foto

Heek met gestoofde sla, zilveruitjes, erwten, tuinbonen en peterselieolie