Goulash van rund

Beoordeling

Goulash of goelasj is de Hongaarse nationale schotel en is een soep. De sterk ingedikte variant zoals dit recept is een vleesstoofpot met paprika. Er zijn veel varianten van goulash: met rundvlees, schapenvlees, varkensvlees en zelfs met vis. Recept van Mastercook Didier Verbelen

DeelTweetSaveDeel
 2 kg rundstoofvlees
 2 ajuinen
 1 teentje look
 paprikapoeder
 1 kleine rode chili
 300 g tomatenpuree
 2 l bruine fond
1

Bak het stoofvlees aan in flink wat olie of boter.

2

Doe daar de bruine fond bij en laat 2 uur stoven samen met het paprikapoeder, de fijngesneden chili en fijngehakte teentje knoflook.

3

Schil de uien en snij ze fijn.

4

Stoof de fijngesneden ajuinen aan in wat olie of boter en voeg ze toe aan het stoofvlees.

5

Schil de paprika’s en snij naar wens in blokjes of repen.

6

Als het vlees gaar is, binden met de tomatenpuree, afkruiden en de paprika toevoegen.

7

Even laten doorstoven en serveren met rijst of frietjes.

Dit recept is van Mastercook Didier Verbelen

Mastercook Didier Verbelen werkt graag met seizoengebonden producten. Volgens zijn klanten heeft hij een zuivere keuken, zonder chichi, waarin enkel de kwaliteit telt. De keuken van Didier Verbelen is gegroeid van brasserie naar gastronomie door regelmatig de kaart aan te passen, te verkleinen en verfijnen, door klanten en vrienden te laten proeven en beoordelen. Met al 30 jaar métier in de kleren komt zijn inspiratie nu van opgedane kennis en uitwisseling met de collega’s. Hij vindt het dan ook fijn om zijn recepten en kennis hier te delen.

Meer recepten zoeken.

Ingredients

 2 kg rundstoofvlees
 2 ajuinen
 1 teentje look
 paprikapoeder
 1 kleine rode chili
 300 g tomatenpuree
 2 l bruine fond

Directions

1

Bak het stoofvlees aan in flink wat olie of boter.

2

Doe daar de bruine fond bij en laat 2 uur stoven samen met het paprikapoeder, de fijngesneden chili en fijngehakte teentje knoflook.

3

Schil de uien en snij ze fijn.

4

Stoof de fijngesneden ajuinen aan in wat olie of boter en voeg ze toe aan het stoofvlees.

5

Schil de paprika’s en snij naar wens in blokjes of repen.

6

Als het vlees gaar is, binden met de tomatenpuree, afkruiden en de paprika toevoegen.

7

Even laten doorstoven en serveren met rijst of frietjes.

Goulash van rund

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment