Gevulde paprika’s met gehakt vergezeld van Picasso-rijst

Beoordeling

Paprika’s zijn het hele jaar door te verkrijgen maar het teeltseizoen in de Lage Landen is van maart tot en met oktober; de overige maanden komen paprika’s voornamelijk vanuit Spanje. Voor het vullen van een paprika gebruik je best een vierlobbige (de zogezegde 'vrouwelijke' paprika), want die blijft beter rechtop staan. Recept van Mastercook Didier Verbelen.

DeelTweetSaveDeel
 500 g gehakt (naar keuze)
 ½ teentje look
 1 ei
 2 eetlepels paneermeel
 2 l kalfsfond
 100 g comté kaas
 rijst
 koriander
 peper
 zout
1

Snij een deksel van de grote paprika’s en haal ze leeg.

2

Snij de kaas in blokjes (brunoise) en hak de koriander en look fijn.

3

Meng het gehakt met de kaas, gehakte look en koriander, het ei en de paneermeel. Spijs met peper en zout.

4

Vul de uitgehaalde paprika’s en bak ze in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende ongeveer 35 minuten.

5

Schil en snij de kleine paprika's in brunoise

6

Kook de rijst in de kalfsfond, spijs met peper en zout en meng met de brunoise van paprika.

7

Vul een kopje met de warme rijst, druk aan en draai om op een bord.

8

Schik er een gevulde paprika bij en nappeer met het bakvocht van de paprika’s.

Dit recept is van Mastercook Didier Verbelen.

Mastercook Didier Verbelen werkt graag met seizoengebonden producten. Volgens zijn klanten heeft hij een zuivere keuken, zonder chichi, waarin enkel de kwaliteit telt. De keuken van Didier Verbelen is gegroeid van brasserie naar gastronomie door regelmatig de kaart aan te passen, te verkleinen en verfijnen, door klanten en vrienden te laten proeven en beoordelen. Met al 30 jaar métier in de kleren komt zijn inspiratie nu van opgedane kennis en uitwisseling met de collega’s. Hij vindt het dan ook fijn om zijn recepten en kennis hier te delen.

Meer recepten zoeken.

Ingredients

 500 g gehakt (naar keuze)
 ½ teentje look
 1 ei
 2 eetlepels paneermeel
 2 l kalfsfond
 100 g comté kaas
 rijst
 koriander
 peper
 zout

Directions

1

Snij een deksel van de grote paprika’s en haal ze leeg.

2

Snij de kaas in blokjes (brunoise) en hak de koriander en look fijn.

3

Meng het gehakt met de kaas, gehakte look en koriander, het ei en de paneermeel. Spijs met peper en zout.

4

Vul de uitgehaalde paprika’s en bak ze in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende ongeveer 35 minuten.

5

Schil en snij de kleine paprika's in brunoise

6

Kook de rijst in de kalfsfond, spijs met peper en zout en meng met de brunoise van paprika.

7

Vul een kopje met de warme rijst, druk aan en draai om op een bord.

8

Schik er een gevulde paprika bij en nappeer met het bakvocht van de paprika’s.

Gevulde paprika’s met gehakt vergezeld van Picasso-rijst