Gestoofde raapstelen met balsamicoazijn, olijfolie en Parmezaanse kaas

Beoordeling

Raapstelen, ook wel bladmoes of keeltjes genoemd, zijn echte voorjaarsgroenten. In het Frans staan ze als 'Navette d'été' of 'Quesse améliorée' op de menukaart. In het Engels: Turnip tops of Turnip greens. Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.

DeelTweetSaveDeel
 600 g raapstelen
 125 g Parmezaanse kaas
 balsamicoazijn
 olijfolie
 zwarte peper van de molen
 zeezout
1

Was de raapstelen.

2

Verwarm een scheut olijfolie met enkele druppels water en stoof de raapstelen maximaal 5 minuten, waarvan 1 minuut onder deksel.

3

Spijs met zwarte peper van de molen en zeezout.

4

Schik de raapstelen op een bord en druppel er balsamicoazijn en olijfolie over.

5

Werk af met schilfers Parmezaanse kaas.

Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.

frank fol chef recepten (1)Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.

Frank Fol deelt tijdens het 'Internationale Jaar van Groenten en Fruit 2021' via Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten van 52 soorten groenten en fruit.

Ingrediënten

 600 g raapstelen
 125 g Parmezaanse kaas
 balsamicoazijn
 olijfolie
 zwarte peper van de molen
 zeezout

Aanwijzingen

1

Was de raapstelen.

2

Verwarm een scheut olijfolie met enkele druppels water en stoof de raapstelen maximaal 5 minuten, waarvan 1 minuut onder deksel.

3

Spijs met zwarte peper van de molen en zeezout.

4

Schik de raapstelen op een bord en druppel er balsamicoazijn en olijfolie over.

5

Werk af met schilfers Parmezaanse kaas.

Gestoofde raapstelen met balsamicoazijn, olijfolie en Parmezaanse kaas