Raapstelen, ook wel bladmoes of keeltjes genoemd, zijn echte voorjaarsgroenten. In het Frans staan ze als 'Navette d'été' of 'Quesse améliorée' op de menukaart. In het Engels: Turnip tops of Turnip greens. Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.
Was de raapstelen.
Verwarm een scheut olijfolie met enkele druppels water en stoof de raapstelen maximaal 5 minuten, waarvan 1 minuut onder deksel.
Spijs met zwarte peper van de molen en zeezout.
Schik de raapstelen op een bord en druppel er balsamicoazijn en olijfolie over.
Werk af met schilfers Parmezaanse kaas.
Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.
Frank Fol deelt tijdens het 'Internationale Jaar van Groenten en Fruit 2021' via Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten van 52 soorten groenten en fruit.
Was de raapstelen.
Verwarm een scheut olijfolie met enkele druppels water en stoof de raapstelen maximaal 5 minuten, waarvan 1 minuut onder deksel.
Spijs met zwarte peper van de molen en zeezout.
Schik de raapstelen op een bord en druppel er balsamicoazijn en olijfolie over.
Werk af met schilfers Parmezaanse kaas.