Grondwitloof is een seizoensproduct. Je vindt het in de winkelrekken en bij de producenten vanaf september tot in mei. Dankzij de sticker van de vzw Brussels Grondwitloof op de verpakking ben je er zeker van dat het witloof op de traditionele manier geproduceerd werd. Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.
Snij het witloof in de lengte in twee.
Verwarm een scheutje olijfolie in een braadpan en schik de dotten witloof in 1 laag naast elkaar in de pan.
Breng op smaak met zwarte peper, zeezout en foelie.
Bak het witloof enkele minuten goed aan en plaats nu het deksel op de braadpan.
Laat de groenten 25 minuten rustig garen op een laag vuur.
Voeg ongeveer 5 minuten voor de gaartijd de in reepjes gesneden abrikozen en het citroensap toe.
Werk juist voor het opdienen nog verder af met wat geraspte zeste van citroen, de gegrilde sesamzaadjes en wat zwarte peper.
Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.
Snij het witloof in de lengte in twee.
Verwarm een scheutje olijfolie in een braadpan en schik de dotten witloof in 1 laag naast elkaar in de pan.
Breng op smaak met zwarte peper, zeezout en foelie.
Bak het witloof enkele minuten goed aan en plaats nu het deksel op de braadpan.
Laat de groenten 25 minuten rustig garen op een laag vuur.
Voeg ongeveer 5 minuten voor de gaartijd de in reepjes gesneden abrikozen en het citroensap toe.
Werk juist voor het opdienen nog verder af met wat geraspte zeste van citroen, de gegrilde sesamzaadjes en wat zwarte peper.