Afdrukopties:

Gepaneerde dikke asperges met spekpoeder, bieslook, rode ui en sherrysaus

Asperges dienen voor het bereiden voldoende geschild te worden. Dit kan gedaan worden met een speciaal aspergemesje of met een dunschiller voor groente. Een onvoldoende geschilde asperge is draderig.
Asperges zijn op z’n lekkerst als ze krokant gegaard worden. Maar ook in de wok, als soep, rauw in salades, gegrild, gevriesdroogd als ijs of gestoomd zijn ze te genieten. Recept van The Vegetables Chef Frank Fol.

Gepaneerde dikke asperges met spekpoeder, bieslook, rode ui en sherrysaus

 8 dikke witte asperges
 2 rode ajuinen
 100 g gerookt spek
 2 eetlepel olijfolie
 1 eetlepel sherry-azijn
 verse bieslook met bloem
 zwarte peper van de molen
 zeezout
1

Pel de rode ajuine en snij ze grof.

2

Stoof de grofgesneden rode ajuinen glazig in olijfolie op een zacht vuur.

3

Spijs met peper van de molen en zeezout.

4

Mix de gestoofde ajuinen samen met een scheut olie en azijn tot een frisse gladde saus.

5

Bak het spek krokant zonder toevoeging van vet krokant.

6

Laat het spek uitlekken op keukenpapier en mix het fijn in de blender tot spekpoeder.

7

Schil de asperges en kook of stoom ze krokant gaar.

8

Rol de asperges in het spekpoeder.

9

Nappeer de ajuinsaus op de borden

10

Verdeel over de asperges op borden en werk af met wat fijngesneden bieslook.

Geverifieerd door MonsterInsights