Chips van knolselder met selderijzout

Beoordeling

Knolselder wordt vaak gebruikt in erwtensoep, maar je kan nog veel meer met de gezonde knol! Wat dacht je van knolselderijpuree, door de salade of in een stamppot? En wist je dat je er ook chips van kan maken en de bladeren eten? Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.

DeelTweetSaveDeel
 1 kleine knolselderhttps://horecawebzine.be/iyfv2021-knolselder-historiek-kooktips-recept/
 selderijzout
Bereiding
1

Schil de knolselder.

2

Snij in dunne plakjes, zoals chips, met de mandoline.

3

Fruit de plakjes op 140°C in de friteuse tot ze goudgeel kleuren.

4

Ontvet ze op keukenpapier.

5

Spijs met selderijzout.

Tip
6

Groentechips zijn hip! Maak ook chips van andere knol- en wortelgroenten zoals wortel, pastinaak, raap, schorseneer, rode biet,…

Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.

frank fol chef recepten (1)Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.

Frank Fol deelt tijdens het 'Internationale Jaar van Groenten en Fruit 2021' via Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten van 52 soorten groenten en fruit.

Ingrediënten

 1 kleine knolselderhttps://horecawebzine.be/iyfv2021-knolselder-historiek-kooktips-recept/
 selderijzout

Aanwijzingen

Bereiding
1

Schil de knolselder.

2

Snij in dunne plakjes, zoals chips, met de mandoline.

3

Fruit de plakjes op 140°C in de friteuse tot ze goudgeel kleuren.

4

Ontvet ze op keukenpapier.

5

Spijs met selderijzout.

Tip
6

Groentechips zijn hip! Maak ook chips van andere knol- en wortelgroenten zoals wortel, pastinaak, raap, schorseneer, rode biet,…

Chips van knolselder met selderijzout