Butternutpompoen met sjalot en sinaasappel in sausje van platte kaas, mosterd en dragon

Beoordeling

Pompoen bevat veel vitamine C, en dat is dan weer goed om je immuunsysteem fit te houden. Regelmatig pompoen verwerken in je gerechten verwarmt en voedt je dus niet alleen, het helpt je ook gezond de koudere dagen door te komen.  Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.

DeelTweetSaveDeel
Voor 4 personen
 2 sjalotten
 1 sinaasappel
 200 g platte kaas
 2 eetlepels mosterd
 1 eetlepels lijnzaad
 enkele blaadjes dragon
 olijfolie
 zwarte peper van de molen
 zeezout
1

Hak de sjalot fijn

2

Dunschil de butternutpompoen.

3

Snij de butternutpompoen in fijne plakjes met de mandoline en daarna in zeer fijne reepjes. (julienne)

4

Stoof de fijngesnipperde sjalot aan in wat olijfolie, voeg de julienne van butternutpompoen toe alsook het sap van de sinaasappel.

5

Spijs met de zwarte peper van de molen en zeezout.

6

Bak de butternutpompoen beetgaar. Ze zijn snel gaar, dus blijf erbij!

7

Schik de gebakken jullienne in een schaal en werk af met wat lijnzaad, olijfolie en geraspte zeste van de sinaasappel.

8

Meng de witte kaas met de mosterd en fijngesnipperde dragon.

9

Dresseer een spiegel van witte kaas op het bord en schik er de jullienne van butternutpompoen op.

Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.

frank fol chef recepten (1)Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.

Frank Fol deelt tijdens het 'Internationale Jaar van Groenten en Fruit 2021' via Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten van 52 soorten groenten en fruit.

Meer recepten zoeken.

Ingrediënten

Voor 4 personen
 2 sjalotten
 1 sinaasappel
 200 g platte kaas
 2 eetlepels mosterd
 1 eetlepels lijnzaad
 enkele blaadjes dragon
 olijfolie
 zwarte peper van de molen
 zeezout

Aanwijzingen

1

Hak de sjalot fijn

2

Dunschil de butternutpompoen.

3

Snij de butternutpompoen in fijne plakjes met de mandoline en daarna in zeer fijne reepjes. (julienne)

4

Stoof de fijngesnipperde sjalot aan in wat olijfolie, voeg de julienne van butternutpompoen toe alsook het sap van de sinaasappel.

5

Spijs met de zwarte peper van de molen en zeezout.

6

Bak de butternutpompoen beetgaar. Ze zijn snel gaar, dus blijf erbij!

7

Schik de gebakken jullienne in een schaal en werk af met wat lijnzaad, olijfolie en geraspte zeste van de sinaasappel.

8

Meng de witte kaas met de mosterd en fijngesnipperde dragon.

9

Dresseer een spiegel van witte kaas op het bord en schik er de jullienne van butternutpompoen op.

Butternutpompoen met sjalot en sinaasappel in sausje van platte kaas, mosterd en dragon