Geplette aardappel met Griekse yoghurt, Italiaanse ham en postelein

Beoordeling

Een klassieker in de keuken en toch verrassend anders. De Belgische aardappel is niet meer weg te denken in de horeca. In combinatie et perzik, een sneetje Italiaanse ham en postelein maakt van dit gerecht pure gastrononomie.

DeelTweetSaveDeel
 40 g postelein
 2 perziken
 250 g Griekse yoghurt
 4 sneetjes Italiaanse ham
 olijfolie
 zwarte peper van de molen
 zeezout
1

Verwarm de oven voor op 220°C.

2

Schil en snij de perziken in 2 en verwijder de pit.

3

Gaar de perziken 10 tot 12 minuten in de warme oven. Ze mogen lichtjes gekleurd zijn.

4

Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in gelijke stukken.

5

Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water.

6

Plet de aardappelen vervolgens met de gegaarde perziken.

7

Verdeel de Griekse yoghurt over de borden.

8

Schik er de geplette aardappelen bovenop en werk af met de Italiaanse ham, de postelein, enkele druppels olijfolie, zwarte peper van de molen en grof zeezout.

Dit recept is van Frank Fol, The Vegetables Chef

frank fol chef recepten (1)Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. 

Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.

Zoek meer recepten.

Ingrediënten

 40 g postelein
 2 perziken
 250 g Griekse yoghurt
 4 sneetjes Italiaanse ham
 olijfolie
 zwarte peper van de molen
 zeezout

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 220°C.

2

Schil en snij de perziken in 2 en verwijder de pit.

3

Gaar de perziken 10 tot 12 minuten in de warme oven. Ze mogen lichtjes gekleurd zijn.

4

Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in gelijke stukken.

5

Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water.

6

Plet de aardappelen vervolgens met de gegaarde perziken.

7

Verdeel de Griekse yoghurt over de borden.

8

Schik er de geplette aardappelen bovenop en werk af met de Italiaanse ham, de postelein, enkele druppels olijfolie, zwarte peper van de molen en grof zeezout.

Geplette aardappel met Griekse yoghurt, Italiaanse ham en postelein