Psychische ondersteuning voor iedere horeca-ondernemer noodzakelijk

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.140 abonnees.

van lancker overlijden zelfdoding ondersteuning

Het overlijden door zelfdoding van Rudy Van Lancker, de eigenaar van ‘Chez Léon’ en ‘Aux Armes de Bruxelles’, doet vragen rijzen over de mentale gezondheid van horeca-uitbaters. Horeca Brussel vraagt uitdrukkelijk de Brusselse regering om na te denken over psychische steun voor horeca-ondernemers die het nodig hebben. “De problemen gaan nu pas beginnen”, klinkt het.

Verdriet bij overlijden Rudy Van Lancker

Er is heel wat verdriet in het Ilot Sacré, de buurt van de Beenhouwersstraat, na het overlijden van Rudy Van Lancker, de eigenaar van de bekende Brusselse restaurants ‘Chez Léon’ en ‘Aux Armes de Bruxelles’.

Collega’s en omwonenden reageren geschokt en verdrietig. Velen verwijzen naar de stevige impact van de coronacrisis op de Brusselse horeca.

Chez Léon

Wandelend door het toeristische Ilot Sacré kan je de laatste dagen de naam Chez Léon meermaals horen vallen. Verschillende voorbijgangers pauzeren voor het raam van het mosselrestaurant om kort hun respect te betuigen.

De reden van het overlijden – Rudy Van Lancker koos voor zelfdoding – is niet gekend, maar in de restaurantbuurt wordt druk gespeculeerd. Heel wat mensen verwijzen naar de coronacrisis en de zware impact op de horeca. 

Het thuiswerken en het lagere aantal internationale toeristen heeft nog steeds een impact.

Horeca Brussel

Federatie Horeca Brussel is vertrouwd met de kwestie en lobbyt bij de overheid om psychische steun voor horeca-ondernemers.

Psychische steun voor horeca-ondernemers

Het overlijden van Rudy Van Lancker doet vragen rijzen over de mentale gezondheid van horeca-uitbaters. Die hebben sowieso al een vermoeiend en druk leven.

Ook de kopzorgen door de coronacrisis helpen niet. Dat weten ze ook bij Horeca Brussel, waar ze dagelijks berichten krijgen van mensen uit de horeca die het moeilijk hebben.

De sectorfederatie vraagt de Brusselse regering om na te denken over psychische steun voor horeca-ondernemers die het nodig hebben. “De problemen gaan nu pas beginnen”, zeggen ze.

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Bron: BRUZZ | Coverfoto: Bernard Demoulin

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights