Tag: wetgeving

nov 10
Specifieke procedure voor bewakingscamera’s in de horeca

Horeca-uitbaters proberen met een bewakingscamera het aantal (interne) diefstallen terug te dringen. Alleen is de vraag nog of dat mag. “Ja, maar bedrijven moeten hiervoor een specifieke procedure volgen”, benadrukt de Privacy Commission.

dec 26
Deze informatie moet op een etiket staan in 2022

Verpak je levensmiddelen? Dan moet je op het etiket de voedingswaarde vermelden, zoals de hoeveelheid vetten, eiwitten of koolhydraten. Lees hier wat er nog meer over de voedingswaarde op het etiket moet (of mag) en ook hoe het erop moet staan in 2021.

okt 21
Overheid, vergeet de horecaleveranciers niet!

Met de sluiting van de horeca bloeden nog veel andere sectoren waarvan het klantenbestand vooral bestaat uit horecazaken: cafés, restaurants, cateraars en niet te vergeten de feestzalen die al van halfweg maart zwaar getroffen worden door de coronamaatregelen.

okt 17
Rechtsstaat in gevaar! Geen wettelijk kader voor maatregelen

In tegenstelling tot onze buurlanden ontbeert België een geschikt wettelijk kader voor de coronamaatregelen. ‘De rechtsstaat is in gevaar.’ (De Standaard)

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Geverifieerd door MonsterInsights