Traditioneel gezien is een poké bowl een Hawaiaans gerecht met verse, rauwe groenten en vis, maar je kan gerust experimenteren met deze formule. Wat dacht je bijvoorbeeld van krokante kip in plaats van vis? Geloof ons: ook deze versie is superlekker.
Hier gaven we eerder deze week al 6 tips hoe je die bijzondere periode volledig kan benutten. En wat je kan doen om productief te blijven. Henri Sibering van Snackbar aan de Maas in Rotterdam stuurde ons naar aanleiding hiervan nog een lijstje met 10 tips om geld te verdienen als het rustig is.
Het mag dan al een gedurfde carrièrekeuze zijn, deze beroepen staan wel in de lijst met de 100 snelst groeiende beroepen van de toekomst.
Nu de lockdown van de corona-crisis voorbij is, wil je misschien graag langer open blijven in de week of in het weekend om het verlies wat te beperken. Of zelfs een aantal maanden geen of een andere sluitingsdag te handhaven. Maar mag dat? We zochten het even uit.
Wat haring is voor Nederlanders, is kabeljauw voor Noren; de vis prijkt er zelfs op de bankbiljetten. In veel landen is gedroogde kabeljauw ook een lekkernij en bekend als stokvis, bakkeljauw en bacalhao.
Heel wat mensen zijn er zich niet van bewust, maar er bestaan regels over hoe je correct sushi moet eten. De Japanse chef Naomichi Yasuda van Sushi Bar Yasuda zet de basisregels nog eens op een rijtje.
De meeste wijnen uit de Elzas worden vernoemd naar de druiven waarvan ze zijn gemaakt. Elke druif heeft een eigen herkenbare smaak.
Wat te doen met de overgebleven oliebollen? Weggooien is niet nodig.