Tag: weetjes

jan 10
Ongelooflijk maar waar: sperziebonen zijn geen groenten

Wanneer je aan sperziebonen denkt, zie je waarschijnlijk een kleurrijk bord met gezonde groenten voor je. Maar wist je dat sperziebonen technisch gezien geen groenten zijn? Dit klinkt misschien als een verrassende twist, maar het zit iets genuanceerder in elkaar. In dit artikel ontdek je waarom sperziebonen geen groenten zijn en hoe ze toch perfect in een gebalanceerd dieet passen.

jan 09
Thee en infusies van Jeanne Gennar prima vervangers van wijn

Thee en infusies maken net zo vrolijk als wijn, en kunnen een gerecht ook net zo optillen. Het assortiment van Jeanne Gennar leent zich daartoe perfect.

jan 05
Driekoningen: snoep, 3 cadeautjes en een boon in de taart

Zonder taart of pannenkoeken is Driekoningen niet compleet. Wie de boon in het gebak vindt, is even koning en mag een papieren kroon op het hoofd zetten.

jan 02
Oliebollen over? Met deze 3 recepten maak je er iets nieuws van.

Wat te doen met de overgebleven oliebollen? Weggooien is niet nodig.

dec 30
Het ijzerkoekenoproer en -koeken. Recept en geschiedenis vanaf 1770

In Drenthe gaan mensen op nieuwjaarsdag al van oudsher langs de deuren om met elkaar nieuwjaarskoeken en jenever te nuttigen. Dit liep zo uit de hand dat de Kerk het in de 18de Eeuw verbood. De inwoners van Coevorden waren het daar niet mee eens en organiseerden het ijzerkoekenoproer. De nieuwjaarskoeken ook wel ijzerkoeken of kniepertjes genoemd, bleven. Geen idee hoe ze dat dit jaar herdenken.

dec 23
Joelfeest: kerststronk, varkentjes van marsepein en gebraiseerd everzwijn

25 december is in de Germaanse traditie de eerste dag van het Joelfeest en zonnewendefeest. Een feest ter ere van de zonnegod Frey. Weetjes en recept.

dec 20
Kerst in Finland: naamdag van Adam en Eva. Weetjes en 3 recepten

Kerstmis is in Finland het feest met de meeste tradities. Het is een feest voor het gezin, de naaste familie, alleenstaande vrienden en vooral voor de kinderen. Elk jaar verschijnen dezelfde oude, vertrouwde gerechten op de kersttafel. We delen hier enkele recepten.

nov 18
Ken je deze 4 verschillende keurmerken voor vis en zeevruchten?

Van alle vis en zeevruchten bij de vishandelaar heeft inmiddels de helft een keurmerk. Ken je de verschillen?

nov 11
De 4 pijlers van de professionele vaatwasser

Een (groot)keuken kan niet zonder industriële vaatwasser. Bij koken hoort nu eenmaal vuile vaat, en die moet liefst zo efficiënt en zuinig mogelijk snel weer schoongemaakt worden. Een goed afgestelde vaatwasser is daarom een must. Hiervoor komen 4 belangrijke pijlers steeds terug: mechanische kracht, chemie, tijd en temperatuur.

nov 11
Koffiecocktail: koffie en de cocktail, geen onbekenden. 2 recepten

We zetten er steeds meer in op. Kwaliteitsvolle koffie. Maar koffie en de cocktail hebben elkaar nu gevonden. Producenten, bars en bartenders omarmen de koffiecocktail. Met of zonder alcohol.

Geverifieerd door MonsterInsights