Tag: vlees

apr 30
Daarom Dry Aged rundvlees op restaurant; de 5 redenen

Sommige soorten rundvlees moeten eerst rijpen (besterven) voor consumptie om malser én smakelijker te worden. We vertellen je er alles over wat Dry Aged rundvlees is.

mrt 01
5 fabels en feiten over varkensvlees

Overmatige consumptie van varkensvlees zou niet alleen schadelijk zijn voor het milieu, maar ook bepaalde negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van de mens. Dit nuanceren we even met onderstaande feiten en fabels.

dec 10
Zet eens gans in plaats van kalkoen op de Kersttafel. Weetjes en recept.

Voor een geslaagd kerstdiner schijnt een kalkoen zo geschikt te zijn. Maar als je ook vindt dat het vlees nergens naar smaakt en te droog is, dan kan je opteren voor een tamme gans.

okt 08
Orgaanvlees: delicatesse met een bijzondere toets. Weetjes en recept

Om de onvoorwaardelijke fans van orgaanvlees tevreden te stellen, kan je het maar beter op je menukaart zetten. Weetjes en recept.

sep 04
Wat is Dry Aged rundvlees? Weetjes en 5 tips

Sommige soorten rundvlees moeten eerst rijpen (besterven) voor consumptie om malser én smakelijker te worden. Leer in dit artikel wat het is.

jul 04
Meer dan 100 vleesbenamingen Nederlands – Frans – Engels

Bij de opmaak van je menu zit je soms wel met de handen in het haar om de juiste vertaling te vinden van vleesstukken. Daarom deze aanzet met al meer dan 100 vleesbenamingen in het Nederlands, Frans en Engels. Heb je ook nog vertalingen van vlees die volgens jou correcter zijn? Stuur ze ons. Dan zetten we die erbij.

feb 13
Afrodisiaca voor een flinke oppepper van je liefdesleven in 2023

Door de eeuwen heen werden heel wat afrodisiaca beschreven die je liefdesleven een flinke oppepper kunnen geven en waarbij je opnieuw of nog meer zin krijgt om te vrijen. Maar er bestaan ook anafrodisiaca die een afremmend effect hebben. Lees alvast ook de mening van Dr. Paul Van Den Bon.

okt 07
Spareribs zijn genderneutraal. De 9 redenen waarom je ze moet bestellen

Komt date-night er weer aan en heb je geen idee wat je moet eten? Geen zorgen. Spareribs zijn het antwoord. En wel om onderstaande 9 redenen. Eén ervan is dat ze genderneutraal zijn.

jun 08
Francesca Sterckx maakt ons een tartaar met Wagyu Hof van Ossel

In nauwe samenwerking met Belgische Keurslagers, wijnhandel Châteaux Vini, Chef & Knife en 6 topchefs lichten gedurende een half jaar lang iedere maand het Belgische varkensvlees ‘Duroc d’Olives’ uit met weetjes, kooktechnieken en 12 unieke recepten. En jij als abonnee van Horeca Webzine maakt kans op een uniek boek en uitnodiging voor de persconferentie. We vervolgen de campagne met Francesca Sterckx van het restaurant Mistinguett in Aarschot die deze keer aan de slag ging met Wagyu van Hof van Ossel.

mei 23
Topvlees van bij ons: Wagyu Hof van Ossel

In nauwe samenwerking met Belgische Keurslagers, wijnhandel Châteaux Vini, Chef & Knife en 6 topchefs lichten we tijdens de campagne ‘topvlees van bij ons’ het Belgische varkensvlees ‘Duroc d’Olives’ en het exclusieve Belgische wagyu ‘Hof van Ossel’ uit met weetjes, kooktechnieken en 12 unieke recepten. Onze huisfotograaf Bart Tanghe zorgt voor de beelden. Als klapstuk van de campagne maak jij als abonnee van Horeca Webzine kans op een gesigneerd exemplaar van het boek dat wordt uitgegeven t.v.v. een goed doel, alsook een uitnodiging voor de persconferentie. Vandaag zetten we Wagyu Hof…

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Geverifieerd door MonsterInsights