Tag: vis

apr 21
Kinderen verleiden tot een portie vis: 5 slimme tips en recepten

Kinderen en vis zijn niet altijd de beste maatjes. Met deze slimme tips en recepten kunnen ze toch de smaak te pakken krijgen van een portie vis. Vanaf nu hoor je enkel nog ‘Mmmmmh, vis!’ aan tafel.

jan 16
Vis en zeevruchten winter 2024: wijting, zeebarbeel en sint-jacobsnoten

Ook tijdens de wintermaanden 2024 biedt de zee ons heel wat lekkere vis. Denk maar aan wijting, zeebarbeel en sint-jacobsnoten. Je leest er hier alles over!

aug 13
Vis eet je in deze restaurants, brasseries en bistro’s

Hier laten we je de mooiste foto’s zien van de visrestaurants en restaurants waar je terecht kan voor een lekker stukje vis en/of zeevruchten. Alleen voor échte visliefhebbers.

jun 22
Schartong uitgeroepen tot ‘Vis van het Jaar 2023’

VLAM heeft samen met de visserijsector voor de 35ste keer een Vis van het Jaar gekozen. De keuze valt op schartong, een nog ondergewaardeerde vissoort in ons land, die in de zomer- en herfstmaanden op zijn best is, en momenteel vooral geëxporteerd wordt. Schartong is een bijvangst van de Belgische tongvisserij.

nov 11
Ken je deze 4 verschillende keurmerken voor vis en zeevruchten?

Van alle vis en zeevruchten bij de vishandelaar heeft inmiddels de helft een keurmerk. Ken je de verschillen?

jun 08
Vis van de maand: heek of mooie meid met een subtiele smaak

Tijdens de campagne ‘Vis van de Maand 2021-22’ i.s.m. het visbedrijf Quisquater uit Dendermonde, lichten we elke maand een vissoort uit met weetjes, kooktechnieken en een uniek recept van Mastercook Patrick Caignau in beeld gebracht door foodfotograaf Bart Tanghe. Als wangetje van de kabeljauw maak jij als abonnee na afloop van de campagne kans op een gesigneerd exemplaar van het boek dat zal worden uitgegeven ten voordele van een goed doel. De keuze van de chef viel deze maand op heek of mooie meid met een subtiele smaak.

mei 13
Vis van de maand: zeewolf, een monsterlijke vis met heerlijke smaak

Tijdens de campagne ‘Vis van de Maand i.s.m. het visbedrijf Quisquater uit Dendermonde, lichten we elke maand een vissoort uit met weetjes, kooktechnieken en een uniek recept van Mastercook Patrick Caignau in beeld gebracht door foodfotograaf Bart Tanghe. Als wangetje van de kabeljauw maak jij als abonnee na afloop van de campagne kans op een gesigneerd exemplaar van het boek dat zal worden uitgegeven ten voordele van een goed doel. De keuze van de chef viel deze maand op zeewolf, een monsterlijke vis met een heerlijke smaak.

apr 21
Vis van de maand: vlaswijting, verre neef van de kabeljauw

Tijdens de campagne ‘Vis van de Maand 2021-22’ i.s.m. het visbedrijf Quisquater uit Dendermonde, lichten we elke maand een vissoort uit met weetjes, kooktechnieken en een uniek recept van Mastercook Patrick Caignau in beeld gebracht door foodfotograaf Bart Tanghe. Als wangetje van de kabeljauw maak jij als abonnee na afloop van de campagne kans op een gesigneerd exemplaar van het boek dat zal worden uitgegeven ten voordele van een goed doel. De keuze van de chef viel deze maand op vlaswijting, de verre neef van de kabeljauw, ook wel pollak of…

mrt 31
Waar komt de 1 aprilvis vandaan? Weetjes en recept van snoek (niet voor gevoelige zielen)

In Frankrijk spreekt men van poisson d'avril (aprilvis). In Engelstalige landen wordt de dag April Fools' Day (April dwazendag) genoemd, en de Russen hebben het over День Дурака (Den Doeraka, dag van de dommerik). In sommige Vlaamse streken spreekt men over verzenderke(n)sdag, de dag waarop je iedereen tracht ergens heen te zenden om ze beet te nemen.

mrt 11
Vis van de maand: rog, een platte haai met subtiele smaak

Tijdens de campagne ‘Vis van de Maand 2021-22’ i.s.m. het visbedrijf Quisquater uit Dendermonde, lichten we elke maand een vissoort uit met weetjes, kooktechnieken en een uniek recept van Mastercook Patrick Caignau in beeld gebracht door foodfotograaf Bart Tanghe. Als wangetje van de kabeljauw maak jij als abonnee na afloop van de campagne kans op een gesigneerd exemplaar van het boek dat zal worden uitgegeven ten voordele van een goed doel. De keuze van de chef viel deze maand op rog, je weet wel, die platte haai.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Geverifieerd door MonsterInsights