Tag: recepten

apr 21
Kinderen verleiden tot een portie vis: 5 slimme tips en recepten

Kinderen en vis zijn niet altijd de beste maatjes. Met deze slimme tips en recepten kunnen ze toch de smaak te pakken krijgen van een portie vis. Vanaf nu hoor je enkel nog ‘Mmmmmh, vis!’ aan tafel.

apr 16
20 creatieve pancake-ideetjes voor de kids

Heb je een kindvriendelijke tearoom of restaurant met pancakes op de menukaart of zit je binnen met de kids, dan kan je zeker inspiratie opdoen met deze 20 creatieve pancake-ideetjes. Inclusief recept.

apr 08
Quiches: 20 ideeën voor rendabele lichte maaltijden

De meesten van ons weten wel wat quiches zijn; een van de populairste gerechten ter wereld. Deze klassieke Franse hartige taart heeft meer te bieden dan je denkt, want er zijn vele verschillende variaties op de klassieke 'Quiche Lorraine'. Hier delen we 20 ideeën voor quiches die best rendabele snacks of lichte maaltijden kunnen zijn in je bistro, brasserie of eetcafé.

feb 17
Hoe solo-koken of koken voor jezelf ook leuk kan zijn. 5 tips, weetjes en een recept

Solo-koken of koken voor jezelf is bevrijdend: je hoeft alleen jezelf te plezieren. Het is ook een gelegenheid om te experimenteren en jezelf te verwennen. Maar soms wordt het ook als triest ervaren. Zo maak je het leuker.

feb 01
Derde editie “Week van het Witloof” van 1 tot 7 februari 2024

Na de succesvolle eerste edities organiseert VLAM van 1 tot 7 februari 2024 voor de derde keer de "Week van het Witloof". De troeven van witloof zijn groot. Het maakt deel uit van ons culinair erfgoed, het is toepasbaar in alle soorten keukens en in verschillende bereidingswijzen. Bovendien is witloof caloriearm en budgetvriendelijk.

jan 30
Scoren met fermenteren: extra veel tips en 4 recepten

Fermenteren is het omzetten van een product door micro-organismen zoals bacteriën, schimmels en gisten. We zijn permanent omringd door gefermenteerde voeding en dranken! Ons eigenste nationale godenvocht bier, is een gefermenteerde drank net als wijn. Maar ook cacao, kazen en (sommige) worst horen bij de familie. Weetjes en recepten voor zowel de chef als hobbykok.

jan 16
Vis en zeevruchten winter 2024: wijting, zeebarbeel en sint-jacobsnoten

Ook tijdens de wintermaanden 2024 biedt de zee ons heel wat lekkere vis. Denk maar aan wijting, zeebarbeel en sint-jacobsnoten. Je leest er hier alles over!

jan 09
Paddenstoelen: van champignon tot cantharel

Horeca Webzine besteedt graag aandacht aan de basis van onze voeding met weetjes, kooktips en recepten van Frank Fol, The Vegetables Chef. Vandaag zetten we de reeks verder met paddenstoelen; van champignon tot cantharel. 

dec 15
Oliebollen met Oud en Nieuw in Nederland: weetjes en oud recept

De komende dagen worden er in Nederland weer miljoenen oliebollen gegeten. Maar waarom? Twee deskundigen vertellen over de geschiedenis van deze zo geliefde gefrituurde deegbol.

dec 14
Kerst in Finland: naamdag van Adam en Eva. Weetjes en 3 recepten

Kerstmis is in Finland het feest met de meeste tradities. Het is een feest voor het gezin, de naaste familie, alleenstaande vrienden en vooral voor de kinderen. Elk jaar verschijnen dezelfde oude, vertrouwde gerechten op de kersttafel. We delen hier enkele recepten.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Geverifieerd door MonsterInsights