Tag: recept

jan 01
Het ijzerkoekenoproer en nieuwjaarskoeken. Recept en geschiedenis vanaf 1770

In Drenthe gaan mensen op nieuwjaarsdag al van oudsher langs de deuren om met elkaar nieuwjaarskoeken en jenever te nuttigen. Dit liep zo uit de hand dat de Kerk het in de 18de Eeuw verbood. De inwoners van Coevorden waren het daar niet mee eens en organiseerden het ijzerkoekenoproer. De nieuwjaarskoeken ook wel ijzerkoeken of kniepertjes genoemd, bleven. Geen idee hoe ze dat dit jaar herdenken.

nov 05
Wie wordt op 22 november ‘Viskok van het Jaar 2022’?

Welke professionele kok heeft het lekkerste en origineelste gerecht met rog, de 'Vis van het Jaar 2021', op zijn kaart staan? We komen het te weten op maandag 22 november in de demonstratiekeukens van Horeca Expo in Gent. Vijf finalisten nemen het live tegen elkaar op vanaf 14u en strijden voor de titel van 'Viskok van Jaar 2022'.

mrt 31
Voedingstips en recepten voor een frisse en sterke herstart

Op een ogenblik kloeg ik over stramme spieren. Een oud-klasgenoot en restaurantuitbater wees mij op een mogelijks tekort aan magnesium. En inderdaad, na een bloedproef bleek ik een licht tekort te hebben opgebouwd. Stress, suiker- en cafeïnehoudende dranken, alcohol en tabaksrook onttrekken magnesium uit het lichaam. En je krijgt het vooral binnen met noten, donkergroene bladgroenten en orgaanvlees. Nu niet direct voeding die ik dagelijks verorberde. Hier enkele voedingstips voor een frisse en sterke herstart.

dec 13
Vulling voor kalkoen en ander gevogelte. Weetjes en 2 recepten

Als je graag aan tradities vasthoudt, zal je waarschijnlijk een kalkoen bereiden voor kerst. En om die een feestelijk tintje te geven wordt die gevuld. We geven je hier enkele tips en een recept voor een vulling. Variëren op een thema kan ook. Zo kunnen de vullingen ook worden toegepast voor bijvoorbeeld kip of parelhoen.

jun 19
Kabeljauw: interessante weetjes, video en 2 recepten

Wat haring is voor Nederlanders, is kabeljauw voor Noren; de vis prijkt er zelfs op de bankbiljetten. In veel landen is gedroogde kabeljauw ook een lekkernij en bekend als stokvis, bakkeljauw en bacalhao.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Geverifieerd door MonsterInsights