Tag: personeel

aug 14
De productiviteit verbeteren van je horecamedewerkers kan met deze 7 tips

Je zaak draait goed en je bent niet ontevreden. Maar het kan beter. Efficiënter. De productiviteit van de medewerkers beter. Alleen, je ziet het niet. “Zo doen we het al jaren!” En dus verandert er niets.   Verandering Elke verandering begint met het besef dat het anders kan of moet. De daarop volgende stap is […]

jul 12
Generatiekloof: 1 van dé personeelsproblemen in de horeca

Je kent het wel. De kelner die, terwijl het restaurant halfvol is, aan de bar hangt. Kletsend met die leuke barmaid, over alles wat er mis is in de zaak. Of die hotelreceptionist die ’s ochtends bij het uitchecken uitstraalt: "Praat niet met mij, ik ben geen ochtendmens". En de oudere kelner die zich ‘maitre’ waant en rondloopt met de neus in de lucht en de jonge gasten afsnauwt. Personeelsproblemen, daar hebben we het over vandaag.

mei 10
Regelmatig zieke medewerkers? Dit zijn de 8 meest voorkomende redenen

Als één of meerdere medewerkers niet komen opdagen wegens ziekte, valt je dat als ondernemer bijzonder hard. Toch kan iedere uitbater het risico op het ziek worden van zijn team minimaliseren. Hieronder enkele veel gemaakte fouten en tips hoe je die kan voorkomen.

nov 04
Heb jij al een gedragscode voor het (privé)gebruik van sociale media onder de werktijd? 55% weet het niet.

Nog niet zo heel lang geleden maakte men een duidelijk onderscheid tussen vrije tijd en de tijd dat men aan het werk was voor de baas. Telefoneren deden we met de vaste telefoon thuis, en van de sociale media was er helemaal nog sprake. De doorbraak van mobiele telefonie en sociale media heeft de manier waarop we communiceren voorgoed veranderd. Geldt dat nu ook voor het onderscheid tussen privé en werk?

okt 01
Nog 20 redenen waarom een job in de horeca de beste is

Heb jij ook nog leuke redenen om een job aan te nemen in de horeca? Noteer ze dan hieronder als een reactie.

nov 12
Krapte personeel in horeca kan structureel worden door de GGD

Een groot deel van de horecaondernemers vreest dat potentiële werknemers de branche niet langer zien staan. Waar werk in een café of restaurant voor de coronacrisis vaak nog een aantrekkelijke bijbaan was voor jongeren, moet de branche nu onder andere concurreren met de GGD.

jul 16
Serveersters haten allemaal deze 4 situaties

Op café gaan is dikke fun. Voor een serveerster ook. Tenzij je weer eens een van die ‘grappige’ opmerkingen bovenhaalt natuurlijk. Grappig voor jou en je vrienden, dat zeker. Maar is het even grappig voor haar? Deze vier dingen haat ze alvast.

jun 17
Sollicitatieverlof: wat is dat?

Tijdens een opzeggingstermijn mag je werknemer, met behoud van loon, van het werk wegblijven om een nieuwe job te zoeken. Het sollicitatieverlof geldt zowel voor voltijdse als deeltijdse werknemers maar slechts in verhouding tot de duur van de arbeidsprestaties.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Geverifieerd door MonsterInsights