Tag: nieuws

Via Horeca Webzine, het interactief online horecamagazine vind je alle nieuws van en voor uitbaters van een horecazaak in België en Nederland

feb 24
24 februari: Werelddag van de Barkeeper

Was barkeepen nog al te vaak een tweede beroep of overgangswerk voor studenten, de kijk op barkeeping of bartending als carrière is de laatste decennia echter over de hele wereld veranderd. Barkeeper is dankzij de ‘European Bartender School’ en de vele opleidingen een beroep geworden door keuze in plaats van uit noodzaak.

jan 06
Driekoningen: snoep, 3 cadeautjes en een boon in de taart

Zonder taart of pannenkoeken is Driekoningen niet compleet. Wie de boon in het gebak vindt, is even koning en mag een papieren kroon op het hoofd zetten.

dec 19
Deze toppers blazen met ons de kaarsjes uit in 2024

In 2024 bestaat Horeca Webzine 5 jaar. En dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Dankzij 21 toppers - horecazaken, cateringbedrijven, feestzalen en horecaleveranciers - kunnen we een heel jaar lang jullie - onze abonnees en volgers op sociale media - blij maken via 50 eenvoudige winacties. Maak kennis met deze toppers die samen met ons de kaarsjes uitblazen en zie ook hoe jij aanspraak kan maken op één van de 250 geschenken die over 50 weken worden verloot.  

nov 29
Búni: 2 dynamische zussen met unieke interieuroplossingen voor de horeca

Eurochair Projects, een gevestigd familiebedrijf met op maat gemaakte B2B-interieuroplossingen, maakt met trots een nieuw hoofdstuk bekend. Onder leiding van de dynamische zussen, Ann-Sophie en Geraldine Behaegel, introduceert Eurochair Projects een verfrissende identiteit onder de naam Búni.

nov 03
Luidruchtige kinderen in restaurant: zowat € 50 boete

Te luidruchtige kinderen die van het restaurant een speeltuin maken, levert boze blikken en gezucht op van de overige klanten, maar ook van het restaurantspersoneel. Sommige restaurants leggen hiervoor een boete op.

okt 25
Eddy Merckx trapt verkoop receptenboek “The Mastercooks” af t.v.v. kankeronderzoek

Op donderdag 19 oktober - Dag tegen Kanker - trapten wieleridool Eddy Merckx, mevrouw Laurence Rigolet-Wynants en Mastercook Ivan Verhaeghe de campagne “Mastercook Books Against Cancer” af. Samen ondersteunen ze als volwaardige Meter en Peter het initiatief van The Mastercooks of Belgium waarbij het prachtige receptenboek “The Mastercooks” wordt verkocht ten voordele van twee goede doelen die geld inzamelen voor kankeronderzoek. Voor elk verkocht Nederlandstalig boek gaat € 10 naar het Belgisch Kinder Kanker Steunfonds (BKKS) en € 10 voor ieder Franstalig boek naar Télévie.

okt 25
World Pasta Day! Alleen de grootste pasta-fan kent deze 14 weetjes

Op het eerste ‘World Pasta Congres’ op 25 oktober 1995 in Rome werd besloten om een jaarlijks terugkerende dag rondom pasta te organiseren.

okt 16
Week van de Friet 2023: stuur een foto van je (favoriete) frituur

Versgebakken, knapperig en heerlijk goudgeel. Dat zijn de woorden die ons te binnen schieten als we denken aan frietjes van de frituur. Tijdens de Week van de Friet, die dit jaar doorgaat van 6 tot 12 november 2023, wordt door VLAM al voor de 24ste keer de Belgische nationale culinaire trots in de kijker gezet.  En wij van Horeca Webzine zetten de frituren in de kijker. Zie hoe.

sep 12
Zenchef|Formitable neemt reserveringsplatform Resengo over

De Zenchef|Formitable group neemt het Nederlands-Belgisch online reserveringsplatform Resengo over. Deze aankondiging volgt nadat het Amsterdamse groeiplatform voor restaurants Formitable en de Parijse Zenchef eerder dit jaar hun krachten bundelden. De acquisitie van Resengo, ondersteund door leidend groeikapitaalbedrijf PSG equity, past als eerste grote stap volledig in de strategie om Europees marktleider in restauranttechnologie te worden.

sep 04
Smartphone protocol op restaurant, maar niet voor 2 in bed

Als we een restaurantbezoek graag gezellig willen houden, moet de smartphone op stil. Maar in bed is het geen probleem.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je van 14 januari tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Geverifieerd door MonsterInsights