Tag: Nederland

okt 22
Winkel en horeca onder één dak niet zonder versoepeling van de regels

Een winkel in combinatie met een café of restaurant wordt steeds populairder omdat consumenten meer beleving willen. Maar starters die zo’n businessconcept willen beginnen, lopen steeds tegen bestaande regelgeving aan. Om dat te veranderen, is een lobby gestart.

jan 14
“Ik vind het niet eerlijk”, cateraar Joep Kool stort zijn horeca-hart uit

In heel Nederland bloeden horeca-harten, zo ook die van Joep Kool. Hij kroop in zijn pen om het van zich af te schrijven. We delen hier integraal zijn pakkende getuigenis.

jan 01
Het ijzerkoekenoproer en nieuwjaarskoeken. Recept en geschiedenis vanaf 1770

In Drenthe gaan mensen op nieuwjaarsdag al van oudsher langs de deuren om met elkaar nieuwjaarskoeken en jenever te nuttigen. Dit liep zo uit de hand dat de Kerk het in de 18de Eeuw verbood. De inwoners van Coevorden waren het daar niet mee eens en organiseerden het ijzerkoekenoproer. De nieuwjaarskoeken ook wel ijzerkoeken of kniepertjes genoemd, bleven. Geen idee hoe ze dat dit jaar herdenken.

okt 03
Horeca blijft worstelen met coronacheck; iedereen komt er zomaar niet in

Horecazaken blijven worstelen met de verplichte coronacheck van hun gasten. Zaken in Gelderland gaan er heel verschillend mee om.

sep 26
Horeca is de dupe door het falen CoronaCheck-app in Nederland

Het veelvuldige gebruik van de CoronaCheck-app zorgt zaterdag voor overbelasting op de server. Daardoor ondervinden mensen problemen als ze hun QR-code nog moeten aanmaken of een tijdje geen gebruik hebben gemaakt van de app. De server van de CoronaCheck-app heeft bovendien te maken met zogenoemde DdoS-aanvallen, wat eveneens zorgt voor overbelasting.

mei 24
Uitbaters vinden dat personeel de sigaret moet afzweren, ook op het terras

Roken mag allang niet meer binnen in een horecazaak, zowel in België als in Nederland. Nu vindt een groep horeca-ondernemers het hoogtijd dat ook het personeel de sigaret moet afzweren. Ook op de terrassen vinden ze dat het roken maar eens voor goed moet ophouden.

apr 01
Na voetbal en cabaret nu ook een experiment in 5 cafés

Vijf cafés in Utrecht doen van 14 tot en met 17 april mee aan een Fieldlab-experiment in de horeca. Met TNO en het ministerie van Economische Zaken wordt gekeken hoe cafés en restaurant tijdens de coronacrisis weer veilig open kunnen. Vanaf 7 april kunnen uitsluitend inwoners uit de regio Utrecht een tijdslot reserveren, en bezoekers moeten een negatieve coronatest overleggen.

jan 29
Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

Zondag 18 oktober om 23 uur sluiten alle horecazaken in België. In Nederland zijn de collega's al van afgelopen maandag dicht. En dat voor 4 weken, tenzij er binnen de 2 weken een mirakel gebeurt. Dit is ongehoord! Teken de petitie.

dec 09
Geen versoepelingen voor Nederlandse horeca op 1 januari

Versoepelingen lijken er na de persconferentie van gisteren niet in te zitten voor de horeca. Met het stijgend aantal besmettingen lijkt er ook weinig perspectief te zijn. Ondertussen komt de overheid over de brug met extra steun voor de sector.

dec 08
Gelekte notitie: “Openen van restaurants zal coronabesmettingen doen dalen!”

In de Nederlandse Tweede Kamer wordt met verbazing gereageerd op een gelekte notitie van het ministerie van Economische Zaken. Daarin staat dat het openen van restaurants het aantal coronabesmettingen eerder zal doen dalen dan stijgen. Koninklijke Horeca Nederland hoopt dat de horeca morgen meteen open kan.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Geverifieerd door MonsterInsights