Tag: Michelin

mrt 13
Michelinsterren in België: deze 10 feiten moet je weten

Het is ieder jaar wel spannend te weten wie een Michelinster ontvangt, of moet inleveren. Tijdens de MICHELIN Guide Ceremony voor België en Luxemburg, die sinds corona ook live wordt uitgezonden, konden we gisteren de gelukkige gezichten zien van 4 nieuwe Michelin Green Star-chefs, zestien nieuwe éénsterrenchefs en één overgelukkige tweesterrenchef. Maar wie zijn ze en vooral wat zijn Michelinsterren nu eigenlijk? 

jan 12
Dit zijn de eerste 10 groene sterren in de MICHELIN Gids Belux

Een eigen moestuin, werken met lokale boeren en streven naar een keuken zonder verspilling, zijn maar enkele initiatieven die stilaan gemeengoed worden. Een duurzame gastronomie is de toekomst en deze rolmodellen verdienen daarom alle lof volgens MICHELIN Gids en bekroonde dit jaar voor het eerst 10 chefs met een groene ster. We stellen je ze hier voor.

jan 11
Wie is Viki Geunes, kersverse driesterrenchef in MICHELIN Gids 2021?

Tijdens de online voorstelling van de MICHELIN Gids werden vandaag - voor het eerst - de groene chefs, maar ook 10 nieuwe chefs met 1 ster, twee met twee sterren en ook 1 chef, namelijk Viki Geunes met drie sterren bekroond. Maar wie is nu deze kersverse driesterrenchef en Mastercook of Belgium? We vertellen het je. 

dec 14
De nieuwe Bib Gourmands voor 2021 zijn bekend!

Michelin kondigt met veel overtuiging zijn Bib Gourmand selectie 2021 voor België en Luxemburg aan. De Covid-19 crisis daagt de chefs nu al maandenlang uit en haalt het beste in hen naar boven. MICHELIN Gids vindt het dan ook belangrijk om de restaurants te bekronen die een onweerstaanbare verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier aanbieden.

nov 23
Presentatie Michelin Gids Belux 2021 volledig digitaal

Maandag 11 januari 2021. Noteer die datum alvast met stip in je agenda. De ‘Michelin Gids voor België en Luxemburg’ wordt op die dag bekendgemaakt in het stadhuis van Bergen (Mons). En dat zal je volledig achter je computer kunnen meemaken.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je van 14 januari tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Geverifieerd door MonsterInsights