Tijdens de MICHELIN Guide Ceremony voor België en Luxemburg, die sinds corona ook live wordt uitgezonden, konden we ook dit jaar gelukkige gezichten zien van nieuwe Michelin sterrenchefs. Maar wie zijn ze en vooral wat zijn Michelinsterren nu eigenlijk?
Een eigen moestuin, werken met lokale boeren en streven naar een keuken zonder verspilling, zijn maar enkele initiatieven die stilaan gemeengoed worden. Een duurzame gastronomie is de toekomst en deze rolmodellen verdienen daarom alle lof volgens MICHELIN Gids en bekroonde dit jaar voor het eerst 10 chefs met een groene ster. We stellen je ze hier voor.
Tijdens de online voorstelling van de MICHELIN Gids werden vandaag - voor het eerst - de groene chefs, maar ook 10 nieuwe chefs met 1 ster, twee met twee sterren en ook 1 chef, namelijk Viki Geunes met drie sterren bekroond. Maar wie is nu deze kersverse driesterrenchef en Mastercook of Belgium? We vertellen het je.
Michelin kondigt met veel overtuiging zijn Bib Gourmand selectie 2021 voor België en Luxemburg aan. De Covid-19 crisis daagt de chefs nu al maandenlang uit en haalt het beste in hen naar boven. MICHELIN Gids vindt het dan ook belangrijk om de restaurants te bekronen die een onweerstaanbare verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier aanbieden.
Maandag 11 januari 2021. Noteer die datum alvast met stip in je agenda. De ‘Michelin Gids voor België en Luxemburg’ wordt op die dag bekendgemaakt in het stadhuis van Bergen (Mons). En dat zal je volledig achter je computer kunnen meemaken.