Tag: Horeca Nederland

jan 14
“Ik vind het niet eerlijk”, cateraar Joep Kool stort zijn horeca-hart uit

In heel Nederland bloeden horeca-harten, zo ook die van Joep Kool. Hij kroop in zijn pen om het van zich af te schrijven. We delen hier integraal zijn pakkende getuigenis.

nov 29
Weinig perspectief voor Nederlandse horeca. Steunpakket wel voldoende?

Diverse cafés en restaurants in Nederland sluiten tijdelijk de deuren vanwege de aangescherpte coronamaatregelen die zondag zijn ingegaan. Maar het lobbywerk van KHN ontgoochelt bij de horeca. Wel is de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) redelijk tevreden over de uitbreiding van het steunpakket voor bedrijven.

nov 12
“Genoeg gegeven, doe je deuren niet dicht om 19u” (KHN)

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) geeft volledige steun aan de uitbaters die de avondsluiting van hun café of restaurant naast zich neerleggen. "De horeca gaat hélemaal niet dicht om 19 uur", zo klinkt het strijdbaar bij de voorzitter Robèr Willemsen.

nov 08
Ook de horeca wordt genekt door de belastingschuld

KMO's worstelen met het terugbetalen van hun achterstallige coronabelasting. De belastingschuld van bedrijven is inmiddels opgelopen tot 18,3 miljard euro. Vooral cafés, restaurants en modewinkels groeit de schuld de komende jaren boven het hoofd.

nov 05
Personeelstekort stijgt, maar meer starters en zelfstandig werkende koks en kelners

Het aantal startende ondernemers in de horeca waarvan vooral zelfstandig werkende koks, kelners en barista's is in oktober flink toegenomen door de recente versoepeling van de coronamaatregelen en de grote vraag naar personeel.

nov 02
Geen mondkapjesplicht in de horeca, wel QR-code op het terras

Er komt geen mondkapjesplicht in de horeca. Wel moeten gasten vanaf zaterdag 6 november ook op het terras een geldig QR-code kunnen overleggen om plaats te nemen. Dat maakte premier Mark Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie.

okt 27
Nederlandse horeca ondervindt zorgelijke trend

Bedrijfsfeesten en kerstborrels worden de laatste tijd steeds vaker afgezegd, merken horecaondernemers. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zegt "een zorgelijke trend" waar te nemen, zonder exacte aantallen te noemen.

okt 21
Coronasteun vierde kwartaal voor getroffen horeca

De generieke steunmaatregelen in verband met beperkende maatregelen vervielen per 1 oktober, maar er komt wel een regeling voor zwaar getroffen bedrijven, met name de nachtelijke horeca. Deze moeten tot in ieder geval 1 november gesloten blijven en de Rijksoverheid trekt er daarom extra geld voor uit.

okt 03
Horeca blijft worstelen met coronacheck; iedereen komt er zomaar niet in

Horecazaken blijven worstelen met de verplichte coronacheck van hun gasten. Zaken in Gelderland gaan er heel verschillend mee om.

sep 26
Horeca is de dupe door het falen CoronaCheck-app in Nederland

Het veelvuldige gebruik van de CoronaCheck-app zorgt zaterdag voor overbelasting op de server. Daardoor ondervinden mensen problemen als ze hun QR-code nog moeten aanmaken of een tijdje geen gebruik hebben gemaakt van de app. De server van de CoronaCheck-app heeft bovendien te maken met zogenoemde DdoS-aanvallen, wat eveneens zorgt voor overbelasting.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Geverifieerd door MonsterInsights