Tag: covid-19

dec 29
De 6 horecatrends die de coronacrisis zullen overleven

De horeca ziet er tijdens de coronacrisis anders uit dan normaal. Heel wat horeca-uitbaters zijn creatief en passen hun zaak en activiteiten aan die misschien wel blijvend zullen zijn. We zien volgende 6 trends die deze crisis misschien wel gaan overleven. En die misschien wel kunnen gefinetuned worden.

dec 13
Steunmaatregelen voor horeca ontoereikend, ook geen nieuwe BTW-verlaging

We laten niemand aan zijn lot over en met deze steunmaatregelen bewijzen we dat, klonk het op de persconferentie na afloop van het Overlegcomité van 3 december. Vooral in de zwaarst getroffen sectoren worden verschillende steunmaatregelen verlengd, maar er komt geen nieuwe BTW-verlaging in de horeca. Ontoereikend, klinkt het.

nov 29
Weinig perspectief voor Nederlandse horeca. Steunpakket wel voldoende?

Diverse cafés en restaurants in Nederland sluiten tijdelijk de deuren vanwege de aangescherpte coronamaatregelen die zondag zijn ingegaan. Maar het lobbywerk van KHN ontgoochelt bij de horeca. Wel is de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) redelijk tevreden over de uitbreiding van het steunpakket voor bedrijven.

nov 26
Nieuwe coronamaatregelen in de Belgische horeca

Op het overlegcomité van vrijdag 26 november hebben de federale en regionale topministers weer nieuwe coronamaatregelen beslist die per direct ingang hebben.

nov 23
Doormodderen of de boel verkopen voor €1

Bij veel cafetiers en cateraars staat het water al een tijdje aan de lippen. Het geld is dan bij velen echt op. Moet je doormodderen of de boel te koop zetten? Maar een horecazaak is nu niks waard. Bij een vat bier krijg je een café als je de huur maar verder betaalt. Horecamakelaars raden echter ondernemers af om nu te verkopen.

nov 12
“Genoeg gegeven, doe je deuren niet dicht om 19u” (KHN)

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) geeft volledige steun aan de uitbaters die de avondsluiting van hun café of restaurant naast zich neerleggen. "De horeca gaat hélemaal niet dicht om 19 uur", zo klinkt het strijdbaar bij de voorzitter Robèr Willemsen.

sep 25
Nieuwe seizoen van The Mastercooks of Belgium voorgesteld bij Excellis

Op 13 september heeft voorzitter Cédric Poncelet bij Excellis, de maatschappelijke zetel van de Vereniging, het programma voor het nieuwe seizoen van de Mastercooks voorgesteld.

sep 24
Ook Wallonië gaat coronapas inzetten vanaf midden oktober in horeca

Wallonië gaat, net zoals Brussel, het gebruik van de coronapas uitbreiden. Vanaf midden oktober zal je de pas dan moeten voorleggen in de horeca, in nachtclubs, in sportzalen en bij evenementen.

sep 23
In de provincie Antwerpen zit bijna 25% van de restaurants in zware problemen

Bijna een kwart van de restaurants in de provincie Antwerpen die volledige bediening aan tafel aanbieden, zit vandaag in zware financiële problemen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Graydon, een specialist in bedrijfsinformatie.

sep 22
Massale annuleringen in Nederlandse horeca door coronapas

De verplichte controle op de coronapas door de horeca heeft tot gevolg dat verschillende zaken te kampen hebben met annuleringen van feesten en partijen. Ook krijgen restaurants veel vragen of ze coronatoegangsbewijzen inzetten.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Geverifieerd door MonsterInsights