Tag: coronamaatregelen

dec 13
Steunmaatregelen voor horeca ontoereikend, ook geen nieuwe BTW-verlaging

We laten niemand aan zijn lot over en met deze steunmaatregelen bewijzen we dat, klonk het op de persconferentie na afloop van het Overlegcomité van 3 december. Vooral in de zwaarst getroffen sectoren worden verschillende steunmaatregelen verlengd, maar er komt geen nieuwe BTW-verlaging in de horeca. Ontoereikend, klinkt het.

nov 29
Weinig perspectief voor Nederlandse horeca. Steunpakket wel voldoende?

Diverse cafés en restaurants in Nederland sluiten tijdelijk de deuren vanwege de aangescherpte coronamaatregelen die zondag zijn ingegaan. Maar het lobbywerk van KHN ontgoochelt bij de horeca. Wel is de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) redelijk tevreden over de uitbreiding van het steunpakket voor bedrijven.

nov 26
Nieuwe coronamaatregelen in de Belgische horeca

Op het overlegcomité van vrijdag 26 november hebben de federale en regionale topministers weer nieuwe coronamaatregelen beslist die per direct ingang hebben.

okt 27
Nederlandse horeca ondervindt zorgelijke trend

Bedrijfsfeesten en kerstborrels worden de laatste tijd steeds vaker afgezegd, merken horecaondernemers. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zegt "een zorgelijke trend" waar te nemen, zonder exacte aantallen te noemen.

feb 19
Negatief testbewijs wordt mogelijk toegangskaart voor Nederlandse horeca

De Nederlandse ministeries van Economische zaken en Volksgezondheid bekijken of massaal testen tegen COVID-19 en haar varianten de economie op korte termijn kan heropenen en we met een negatief testbewijs dan versneld op restaurant of café kunnen.

jan 13
Coronamaatregelen verlengd tot 1 maart, of toch niet? Enige duiding

De huidige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken worden verlengd tot 1 maart 2021. Dat staat in een nieuw ministerieel besluit (MB) dat dinsdag gepubliceerd is in het Belgische Staatsblad. Het bericht leidde tot verwarring, even leek het alsof er tot die datum geen versoepelingen mogelijk zijn. Dat klopt niet, verduidelijkt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) bij VRT. Indien het overlegcomité voor die datum beslist om versoepelingen door te voeren, zal een nieuw ministerieel besluit gepubliceerd worden.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Geverifieerd door MonsterInsights