Tag: corona

feb 03
Veel miserie maar ook wel positieve horecaverhalen in 2022

In de afgelopen maanden hadden we het vooral over hoeveel schade de coronapandemie de sector heeft aangericht. Maar niettegenstaande de moeilijke tijden zijn er ook heel wat postieve horecaverhalen. Tientallen culinaire waaghalzen openden een eigen restaurant, brasserie, bistro, eetcafé of zelfs een feestzaal. We stellen je er hier er een handgreep of twee van voor die de lokale pers de afgelopen weken haalden.

jan 14
“Ik vind het niet eerlijk”, cateraar Joep Kool stort zijn horeca-hart uit

In heel Nederland bloeden horeca-harten, zo ook die van Joep Kool. Hij kroop in zijn pen om het van zich af te schrijven. We delen hier integraal zijn pakkende getuigenis.

jan 03
Horeca-ondernemers: “Vergeet je leveranciers niet!” Advies en 8 tips voor een financieel stappenplan.

Het zijn moeilijke tijden voor alle horeca-ondernemers. Velen kunnen hun leveranciers niet meer betalen. Al zetten heel veel leveranciers van wie de sector al altijd de beste producten en service heeft gehad, nu het mes niet op de keel van hun klanten. Maar hoelang kunnen zij dit volhouden? Misschien tijd om een financieel stappenplan op te zetten of die te evalueren.

dec 13
Steunmaatregelen voor horeca ontoereikend, ook geen nieuwe BTW-verlaging

We laten niemand aan zijn lot over en met deze steunmaatregelen bewijzen we dat, klonk het op de persconferentie na afloop van het Overlegcomité van 3 december. Vooral in de zwaarst getroffen sectoren worden verschillende steunmaatregelen verlengd, maar er komt geen nieuwe BTW-verlaging in de horeca. Ontoereikend, klinkt het.

nov 29
Weinig perspectief voor Nederlandse horeca. Steunpakket wel voldoende?

Diverse cafés en restaurants in Nederland sluiten tijdelijk de deuren vanwege de aangescherpte coronamaatregelen die zondag zijn ingegaan. Maar het lobbywerk van KHN ontgoochelt bij de horeca. Wel is de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) redelijk tevreden over de uitbreiding van het steunpakket voor bedrijven.

nov 26
Nieuwe coronamaatregelen in de Belgische horeca

Op het overlegcomité van vrijdag 26 november hebben de federale en regionale topministers weer nieuwe coronamaatregelen beslist die per direct ingang hebben.

nov 12
“Genoeg gegeven, doe je deuren niet dicht om 19u” (KHN)

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) geeft volledige steun aan de uitbaters die de avondsluiting van hun café of restaurant naast zich neerleggen. "De horeca gaat hélemaal niet dicht om 19 uur", zo klinkt het strijdbaar bij de voorzitter Robèr Willemsen.

sep 25
Nieuwe seizoen van The Mastercooks of Belgium voorgesteld bij Excellis

Op 13 september heeft voorzitter Cédric Poncelet bij Excellis, de maatschappelijke zetel van de Vereniging, het programma voor het nieuwe seizoen van de Mastercooks voorgesteld.

sep 24
Ook Wallonië gaat coronapas inzetten vanaf midden oktober in horeca

Wallonië gaat, net zoals Brussel, het gebruik van de coronapas uitbreiden. Vanaf midden oktober zal je de pas dan moeten voorleggen in de horeca, in nachtclubs, in sportzalen en bij evenementen.

jan 13
Coronamaatregelen verlengd tot 1 maart, of toch niet? Enige duiding

De huidige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken worden verlengd tot 1 maart 2021. Dat staat in een nieuw ministerieel besluit (MB) dat dinsdag gepubliceerd is in het Belgische Staatsblad. Het bericht leidde tot verwarring, even leek het alsof er tot die datum geen versoepelingen mogelijk zijn. Dat klopt niet, verduidelijkt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) bij VRT. Indien het overlegcomité voor die datum beslist om versoepelingen door te voeren, zal een nieuw ministerieel besluit gepubliceerd worden.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Geverifieerd door MonsterInsights