Tag: advies

mei 31
FAQ: Kan ik een restaurant starten zonder diploma?

Hier antwoorden we regelmatig publiek op de veel gestelde vragen die we ontvangen. Vandaag een antwoord op de vraag of je een eigen restaurant kan beginnen zonder diploma.

mei 27
Minder onverwachtse controles op voedselveiligheid met de Smiley

Wanneer je de Smiley ontvangt, krijg je minder onverwachte controles op voedselveiligheid. Het FAVV gaat er vanaf dat moment van uit dat jouw zaak geen risico vormt voor de voedselveiligheid. Je kunt de Smiley gebruiken als uithangbord voor je bedrijf. Als klanten het certificaat aan de ingang zien, weten ze dat de de hygiëne in jouw zaak optimaal is.

mei 13
Tafelschuimers en flessentrekkers: 20 tips hoe ze te herkennen en te vermijden.

Tafelschuimers zijn mensen die in je restaurant komen tafelen en vertrekken zonder de rekening te betalen. Hetzelfde fenomeen doet zich ook voor in drankgelegenheden, waar het gaat om gasten die één of meerdere drankjes nuttigen evenzeer zonder de rekening te betalen. Die noemen we flessentrekkers. Maar, what’s in a name? Het probleem blijft hetzelfde. Het kost je geld en bezorgt je een hoop frustratie. Twintig tips hoe ze te herkennen en te vermijden.

mei 12
Gastvrij NEE! zeggen doe je met deze 10 tips

Een NEE! is soms onvermijdelijk of gewoon noodzakelijk. Maar het duidelijk zeggen, zonder dat de klant het gevoel heeft dat hij met een kluitje in het riet wordt gestuurd, is een hele kunst.

mei 12
Met deze 10 tips maak je een perfecte menukaart op

Geloof het of niet, maar je menukaart is een niet te missen tool voor je restaurantmarketing.

apr 25
Hoe veilig is je garderobe? 9 tips en advies van de juridische dienst

Twee verdachten zijn zaterdagavond opgepakt voor het stelen van jassen uit de garderobe van een restaurant in Malden. De dieven namen de jassen weg van de kapstok en gingen er daarna vandoor.

apr 21
Kinderen verleiden tot een portie vis: 5 slimme tips en recepten

Kinderen en vis zijn niet altijd de beste maatjes. Met deze slimme tips en recepten kunnen ze toch de smaak te pakken krijgen van een portie vis. Vanaf nu hoor je enkel nog ‘Mmmmmh, vis!’ aan tafel.

mrt 27
Een financieel plan opmaken voor je horecazaak in 4 stappen

Een goed gefundeerd financieel plan opent de deuren naar zakenpartners. En het versterkt het vertrouwen van alle stakeholders en de realiseerbaarheid van je horecazaak. Maar wat is nu eigenlijk een financieel plan? Een veel gestelde vraag.

mrt 12
Bepaal je primaire doelgroep met een ‘social persona’ om negatieve reviews te vermijden

Als je horecaondernemers vraagt wat hun doelgroep is, krijg je de meest uiteenlopende antwoorden. Maar meestal is de conclusie dat die doelgroep te groot of te algemeen is. En al te vaak wordt gedacht dat de focus op een groot en breed publiek, een hoge omzet garandeert. Maar dat is niet zo. Verkeerde gasten aantrekken resulteert in ontevredenheid. En in negatieve reviews.

feb 28
De 7 arbeidsrisico’s om rekening mee te houden voor een fijne werksituatie

Voor werknemers in de horeca is een fijne werksituatie belangrijk. Hierdoor voelen ze zich prettig, houden ze plezier in hun werk en blijven ze gezond. Zo zorg je voor goede arbeidsomstandigheden in jouw bedrijf. Hou rekening met deze 7 arbeidsrisico’s voor een fijne werksituatie in de horeca.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Geverifieerd door MonsterInsights